PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Cremă cremoasă de pui cu ceapă franceză Casserole

Combinația apetisantă de sâni de pui suculenți, ceapă caramelizată și un sos cremos și aromat face ca familia mea să se întoarcă pentru mai multe din această rețetă!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Piept de pui dezosat, fără piele Adăugat la
  • Sare, după gust Adăugat la
  • Piper, după gust Adăugat la
  • 1 tbl ulei Adăugat la
  • 2 Ceapă medie, tăiată felii subțiri Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 ceașcă bulion de vită Adăugat la
  • 1 ceașcă Smântână tare Adăugat la
  • 1 linguriță Frunze proaspete de cimbru Adăugat la
  • 1 ceașcă Brânză Gruyère mărunțită Adăugat la
  • Pătrunjel tocat, pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200°C (400°F). În timp ce cuptorul se încălzește, asezonați piepturile de pui cu sare și piper - lucru pe care îl recomand cu tărie pentru a da puiului un plus de aromă.

2. Pasul

Se încinge uleiul într-o tigaie de fontă sau într-o tigaie care poate fi pusă la cuptor, la foc mediu. Adăugați puiul și gătiți timp de aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte sau până când sunt rumenite uniform. Am descoperit că asigurarea unei rumeniri uniforme pe ambele părți este cheia pentru aroma și suculența puiului. Scoateți puiul și dați-l deoparte.

3. Pasul

În aceeași tigaie, adăugați ceapa tăiată felii. Lăsați-le să se gătească la foc mediu timp de 10-15 minute, sau până când se caramelizează și se înmoaie. Acest proces nu poate fi grăbit; caramelizarea corectă a cepei scoate în evidență dulceața naturală a acesteia, un aspect esențial al acestui fel de mâncare decadent.

4. Pasul

În continuare, se adaugă usturoiul și se gătește încă un minut. Adăugați bulionul de vită, asigurându-vă că răzuiți toate bucățile din tigaie. Acele bucățele sunt cele care dau vasului o aromă robustă. Aduceți la fierbere. Adăugați smântâna și cimbrul, continuând să fierbeți până când sosul se îngroașă. Acum, adăugați sare și piper în funcție de preferințele dumneavoastră.

5. Pasul

Puneți puiul înapoi în tigaie și presărați partea de sus cu brânză gruyere. Se transferă tava în cuptorul preîncălzit și se coace timp de 15 minute sau până când brânza face bule și puiul este bine fiert. Iată un sfat util: verificați întotdeauna gradul de coacere al puiului cu un termometru pentru carne - o temperatură internă de 74°C (165°F) înseamnă că puiul este perfect gătit.

6. Pasul

La final, se ornează cu puțin pătrunjel proaspăt tocat și puiul cremos cu ceapă franțuzească este gata de servire.

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Mâncare de mazăre cu bacon
Videorecetă

Mâncare de mazăre cu bacon

O mâncare cremoasă și delicioasă de mazăre cu bacon crocant și ceapă caramelizată, perfectă pentru o cină ușoară și reconfortantă. Aroma de usturoi și smântână adaugă o notă delicioasă, iar gătitul este extrem de ușor și rapid.

Plăcintă crocantă de pui și sparanghel cu patiserie de sparanghel

Această plăcintă savuroasă cu pui și sparanghel este o rețetă foarte dragă inimii mele. Crusta aurie, sosul cremos, puiul fraged și sparanghelul nutritiv se combină pentru a crea un fel de mâncare delicios de reconfortant.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Pui Shanghai - O rețetă asiatică delicioasă și ușor de preparat
Videorecetă

Pui Shanghai - O rețetă asiatică delicioasă și ușor de preparat

Pui Shanghai este un preparat asiatic, originar din China, care combina aromele delicioase ale pieptului de pui, sosului de soia, usturoiului, ghimbirului și altor condimente. Aceasta rețetă este simplă, fiind perfectă pentru o cină rapidă.

Pastilla marocană de pui marocan starter

Pastilla este un aperitiv marocan pe care îl savurăm la sărbătorile legale, la nunți și la ocazii speciale. Pastilla de pui este un amestec de arome dulci și sărate, cu un strat crocant de patiserie filo deasupra, care pocnește atunci când o mănânci! Prepararea pastilei de pui necesită ceva mai mult timp, dar este o reușită plină de savoare!

Chili alb cremos de pui picant cu fasole de pui

Această rețetă reconfortantă și consistentă combină puiul delicios cu o varietate de condimente aromate, fasole fragedă și legume aromate pentru a crea un chili cremos, picant, dar nu copleșitor de fierbinte, care este pur și simplu irezistibil.

Rulouri de pui umplute la cuptor crocante și umplute la cuptor

Puiul fraged, umplutura savuroasă și crusta crocantă se îmbină împreună pentru a crea acest fel de mâncare care nu este doar plăcută la gust, ci și atrăgătoare din punct de vedere vizual.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Tocănița de pui cu sos cremos și legume
Videorecetă

Tocănița de pui cu sos cremos și legume

Această tocaniță de pui este o explozie de arome și texturi, cu o combinație perfect echilibrată de sos cremos și legume crocante. Este o rețetă perfectă pentru o cină de familie sau o masă specială.

Coaste scurte de carne de vită coreeană la grătar autentic

Dacă există un fel de mâncare care îmi aduce amintiri plăcute de la mesele din restaurantele coreene autentice, acela ar fi coastele coreene de vită. Coastele incredibil de fragede și aromate, completate de marinada dulce și savuroasă: este o rețetă care necesită răbdare, dar credeți-mă, rezultatul final merită din plin. Votată ca fiind una dintre preferatele familiei în gospodăria noastră, am perfecționat marinada și am învățat cel mai bun mod de a găti aceste coaste de-a lungul anilor.

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Mâncare de mazăre cu bacon
Videorecetă

Mâncare de mazăre cu bacon

O mâncare cremoasă și delicioasă de mazăre cu bacon crocant și ceapă caramelizată, perfectă pentru o cină ușoară și reconfortantă. Aroma de usturoi și smântână adaugă o notă delicioasă, iar gătitul este extrem de ușor și rapid.

Plăcintă crocantă de pui și sparanghel cu patiserie de sparanghel

Această plăcintă savuroasă cu pui și sparanghel este o rețetă foarte dragă inimii mele. Crusta aurie, sosul cremos, puiul fraged și sparanghelul nutritiv se combină pentru a crea un fel de mâncare delicios de reconfortant.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Pui Shanghai - O rețetă asiatică delicioasă și ușor de preparat
Videorecetă

Pui Shanghai - O rețetă asiatică delicioasă și ușor de preparat

Pui Shanghai este un preparat asiatic, originar din China, care combina aromele delicioase ale pieptului de pui, sosului de soia, usturoiului, ghimbirului și altor condimente. Aceasta rețetă este simplă, fiind perfectă pentru o cină rapidă.

Pastilla marocană de pui marocan starter

Pastilla este un aperitiv marocan pe care îl savurăm la sărbătorile legale, la nunți și la ocazii speciale. Pastilla de pui este un amestec de arome dulci și sărate, cu un strat crocant de patiserie filo deasupra, care pocnește atunci când o mănânci! Prepararea pastilei de pui necesită ceva mai mult timp, dar este o reușită plină de savoare!

Chili alb cremos de pui picant cu fasole de pui

Această rețetă reconfortantă și consistentă combină puiul delicios cu o varietate de condimente aromate, fasole fragedă și legume aromate pentru a crea un chili cremos, picant, dar nu copleșitor de fierbinte, care este pur și simplu irezistibil.

Rulouri de pui umplute la cuptor crocante și umplute la cuptor

Puiul fraged, umplutura savuroasă și crusta crocantă se îmbină împreună pentru a crea acest fel de mâncare care nu este doar plăcută la gust, ci și atrăgătoare din punct de vedere vizual.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Tocănița de pui cu sos cremos și legume
Videorecetă

Tocănița de pui cu sos cremos și legume

Această tocaniță de pui este o explozie de arome și texturi, cu o combinație perfect echilibrată de sos cremos și legume crocante. Este o rețetă perfectă pentru o cină de familie sau o masă specială.

Coaste scurte de carne de vită coreeană la grătar autentic

Dacă există un fel de mâncare care îmi aduce amintiri plăcute de la mesele din restaurantele coreene autentice, acela ar fi coastele coreene de vită. Coastele incredibil de fragede și aromate, completate de marinada dulce și savuroasă: este o rețetă care necesită răbdare, dar credeți-mă, rezultatul final merită din plin. Votată ca fiind una dintre preferatele familiei în gospodăria noastră, am perfecționat marinada și am învățat cel mai bun mod de a găti aceste coaste de-a lungul anilor.

Reels

Nou