Sursa :: Pixabay : PublicDomainPictures
Curcan la cuptor
Un curcan suculent, perfect fript este un fel principal clasic pentru orice sărbătoare. Acest delicios fel de mâncare cu curcan sau curcan picant umplut și servit cu garnituri la alegere la Crăciun sau Anul Nou va încânta întreaga familie!
Ingrediente
Pui și condimente
- 1 Bucată Curcan (aproximativ 3 kg)
- 1 Lingură de ceai sare
- 1 Lingură de ceai piper
- 2 Buchet Rosemary
- 2 Buchet Cimbru
Umplutura
- 2 Bucată ceapă
- 1 Bucată Bulb de usturoi
- 1 Bucată lămâie
- 100 Gram unt
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi se spală și se curăță curcanul, se îndepărtează organele interne. Se freacă bine pielea exterioară cu sare și piper și se presară cu ierburi.
Preparați umplutura, tăiând mărunt ceapa și usturoiul și amestecându-le cu sferturi de lămâie și unt.
Acum umpleți curcanul prin căptușirea interiorului cu mixtura pregătită. Închideți deschiderea cu scobitori.
Curcanul pregătit trebuie acum copt în cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 1,5 ore. Verificați procesul de gătire din când în când, sucul de carne ar trebui să fie clar.
Serviți curcanul festiv din cuptor și porționați-l la masă, servind umplutura separat. Serviți cu orice garnitură doriți la masa festivă. Sărbători fericite!