PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : PublicDomainPictures

Curcan la cuptor

Un curcan suculent, perfect fript este un fel principal clasic pentru orice sărbătoare. Acest delicios fel de mâncare cu curcan sau curcan picant umplut și servit cu garnituri la alegere la Crăciun sau Anul Nou va încânta întreaga familie!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6

Pui și condimente

  • 1 Bucată Curcan (aproximativ 3 kg) Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai sare Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai piper Adăugat la
  • 2 Buchet Rosemary Adăugat la
  • 2 Buchet Cimbru Adăugat la

Umplutura

  • 2 Bucată ceapă Adăugat la
  • 1 Bucată Bulb de usturoi Adăugat la
  • 1 Bucată lămâie Adăugat la
  • 100 Gram unt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Mai întâi se spală și se curăță curcanul, se îndepărtează organele interne. Se freacă bine pielea exterioară cu sare și piper și se presară cu ierburi.

2. Pasul

Preparați umplutura, tăiând mărunt ceapa și usturoiul și amestecându-le cu sferturi de lămâie și unt.

3. Pasul

Acum umpleți curcanul prin căptușirea interiorului cu mixtura pregătită. Închideți deschiderea cu scobitori.

4. Pasul

Curcanul pregătit trebuie acum copt în cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 1,5 ore. Verificați procesul de gătire din când în când, sucul de carne ar trebui să fie clar.

5. Pasul

Serviți curcanul festiv din cuptor și porționați-l la masă, servind umplutura separat. Serviți cu orice garnitură doriți la masa festivă. Sărbători fericite!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou