PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Anyusha

Decadent Caramel Mud Cake cu Caramel Ganache

Această prăjitură cu caramel cu ganache de caramel este un favorit al mulțimii în orice adunare, iar nuanțele de caramel auriu îi conferă un farmec vizual irezistibil.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Tort cu noroi:

  • 250 gms De unt nesărat, tăiat în cuburi Adăugat la
  • 200 gms De ciocolată albă, tăiată grosier Adăugat la
  • 330 gms De zahăr brun bine ambalat Adăugat la
  • 375 ml de apă Adăugat la
  • 2 tbls De sirop de aur Adăugat la
  • 1 linguriță De extract de vanilie pură Adăugat la
  • 225 gms De făină integrală Adăugat la
  • 65 gms De făină autogresată Adăugat la
  • 2 Ouă mari, bătute Adăugat la

Caramel Ganache:

  • 200 gms De ciocolată albă, tăiată grosier Adăugat la
  • 100 ml De smântână îngroșată Adăugat la
  • 2 tbls De sirop de aur Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Să începem prin a preîncălzi cuptorul la 150°C (302°F). De-a lungul anilor, mi-am dat seama că temperatura potrivită joacă un rol destul de important în obținerea acelei texturi perfecte pentru desertul tău. Nu uitați să tapetați cu hârtie de copt o tavă rotundă de tort de 23 cm (9 in).

2. Pasul

Pentru prăjitura cu noroi, combinați untul, ciocolata albă, zahărul, apa, siropul de aur și extractul de vanilie într-o cratiță mare. Încălziți-le la foc mic, amestecând constant până când totul se topește și amestecul este omogen. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească timp de 15 minute. Am descoperit că lăsându-l să se răcească bine se asigură că ouăle nu se vor găti atunci când se adaugă în continuare.

3. Pasul

După ce amestecul s-a răcit, se bat ouăle bătute și se adaugă treptat făina, bătând până se omogenizează. Se toarnă amestecul în forma de tort pregătită și se netezește partea de sus. Acum, coaceți-l în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră sau până când o broască iese curată când este testată - nu vă faceți griji dacă partea de sus crapă puțin, este normal pentru prăjitura cu noroi!

4. Pasul

În timp ce prăjitura cu noroi se odihnește, puteți pregăti între timp ganache-ul de caramel. Combinați ciocolata albă, smântâna îngroșată și siropul auriu într-un bol termorezistent deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Amestecați până când amestecul este neted și lucios. Aceasta este ganache de caramel.

5. Pasul

După ce prăjitura s-a răcit, turnați ganache-ul de caramel deasupra, lăsându-l să se scurgă natural pe margini. Jocul de așteptare s-ar putea să vă pună la încercare răbdarea, dar merită să așteptați ca ganache-ul să se întărească pentru un tort somptuos și apetisant.

6. Pasul

Și voila, Tortul cu Caramel Mud Cake cu Ganache Caramel este gata! Tăiați-l, serviți-l celor dragi sau pur și simplu răsfățați-vă cu el de unul singur - în orice caz, veți avea parte de un răsfăț de neuitat! Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou