PUBLICITATE

Sursa :: ballycroy for Getty Images

Desert de tartă de mere coapte

Această tartă cu mere la cuptor este un desert de toamnă și de iarnă, atât fructat, cât și sărat, pe care îmi place întotdeauna să îl fac. Nu numai că umple casa cu arome de scorțișoară și mere prăjite, dar este și un adevărat punct de atracție pe orice măsuță de cafea. Adăugarea de marțipan îi dă mărului clasic copt o nouă turnură, care este foarte populară.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 200 g făină autogresată Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 150 g unt rece Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
  • 4 mare Mere Adăugat la
  • 100 g Pastă de marțipan Adăugat la
  • 50 g Migdale tocate Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Scorțișoară Adăugat la
  • 2 Lingură de masă miere Adăugat la
  • 4 Lingură de masă pesmet Adăugat la
  • Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

100 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti tarta cu mere la cuptor, începeți cu aluatul de aluat scurt, amestecând făina și zahărul într-un bol. Apoi adăugați untul rece în bucăți mici și oul. Se frământă totul până se obține un aluat omogen și se dă la rece pentru aproximativ 30 de minute. Un sfat de la mine: Pentru ca aluatul să nu se lipească, asigurați-vă că mâinile și suprafața de lucru sunt bine presărate cu făină.

2. Pasul

Între timp, se curăță merele de coajă, se îndepărtează miezul și se taie în bucăți mici. Mie îmi place să las un pic de coajă pentru a da textură, dar acest lucru este opțional.

3. Pasul

Se amestecă bucățile de măr cu marțipanul, migdalele, scorțișoara și mierea și se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

4. Pasul

După ce aluatul s-a odihnit, întindeți aproximativ două treimi din el pe o suprafață de lucru presă presărată cu făină și folosiți-l pentru a tapeta o formă de copt unsă. Marginea trebuie să fie mai înaltă decât umplutura de mere.

5. Pasul

Se presară pesmetul pe baza de aluat înainte de a întinde umplutura de mere deasupra. Pesmetul absoarbe excesul de suc de mere și previne ca baza să se înmoaie.

6. Pasul

Întindeți aluatul rămas și tăiați fâșii pentru a decora tortul. Coaceți tortul timp de aproximativ 45 de minute.

7. Pasul

Se lasă prăjitura să se răcească înainte de a o pudra cu zahăr pudră.

8. Pasul

Savurați tarta cu mere coapte cu o ceașcă de cafea sau ceai.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou