PUBLICITATE

Sursa :: 5671698 Pixabay

Fă-ți propria glazură de ciocolată

Oh, cât de mult îmi place să văd acei ochi strălucitori atunci când prăjitura sau cupcakes de casă sunt servite cu această glazură de ciocolată bogată și strălucitoare! Am încercat această rețetă de multe ori și nu m-a dezamăgit niciodată. Glazura este netedă, strălucitoare și are consistența potrivită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 200 g ciocolată dulce-amăruie Adăugat la
  • 50 g unt Adăugat la
  • 3 Tablespoon Cafea tare (opțional) Adăugat la
  • 2 Tablespoon Miere Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

10 min.
1. Pasul

Pentru a prepara singur rețeta de glazură de ciocolată, tocați grosier ciocolata. Am constatat că ciocolata tocată ajută la topirea mai uniformă a acesteia și la evitarea cocoloașelor.

2. Pasul

Se topește untul într-o cratiță mică, cu bază grea, la foc mic. Nu vă faceți griji dacă durează puțin - răbdarea este cheia pentru o glazură omogenă.

3. Pasul

După ce untul s-a topit, se adaugă ciocolata tocată, cafeaua (dacă se folosește) și mierea. Vă recomand să adăugați cafeaua, deoarece face ciocolata mai profundă și mai bogată, dar este opțională.

4. Pasul

Se topește, amestecând constant, până când amestecul este omogen. Rezistați tentației de a mări căldura pentru a accelera procesul - nu vreți ca ciocolata să se ardă!

5. Pasul

Scoateți cratița de pe foc și lăsați glazura să se răcească aproximativ 5 minute pentru a se îngroșa puțin înainte de a o întinde peste prăjitură sau brioșe.

6. Pasul

Turnați glazura de ciocolată peste prăjitura sau brioșele dumneavoastră și întindeți-o uniform. Bucurați-vă de laudele celor dragi!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou