PUBLICITATE

Sursa :: Marian from Adobe Stock

Fă-ți propriul roux 3 ingrediente

Am făcut rețeta pentru acest roux de atâtea ori încât acum știu în somn cantitățile și timpii exacți. Este o rețetă de bază care se folosește în multe feluri de mâncare tradiționale și funcționează fiabil de fiecare dată. De la sosuri cremoase până la unele tipuri de supe, această rețetă își are întotdeauna locul și aduce de fiecare dată succesul scontat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 50 g unt Adăugat la
  • 60 g făină Adăugat la
  • 500 ml Bulion Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

10 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de roux, începeți prin a încălzi untul într-o tigaie la foc mediu. Untul se va topi mai uniform și va împiedica făina să se ardă dacă așteptați ca tot untul să se topească înainte de a adăuga făina.

2. Pasul

După ce untul s-a topit complet, se adaugă făina. Aici intervine un truc pe care l-am învățat de-a lungul anilor: Adăugarea făinii în cantități mici ajută la evitarea cocoloașelor și la obținerea unui amestec omogen.

3. Pasul

După ce se adaugă făina, se amestecă constant amestecul timp de aproximativ 2-3 minute. Acest pas, cunoscut sub numele de \roasting\, gătește ușor făina și ajută la îndepărtarea aromei de făină crudă.

4. Pasul

Dar aveți grijă ca amestecul să nu se rumenească - un roux bun trebuie să aibă o culoare aurie. Prea închis și va avea un gust amar.

5. Pasul

Acum adăugați încet stocul, amestecând constant pentru a vă asigura că nu există cocoloașe. Un sfat pe care l-am învățat de la bunica mea este să adăugați bulionul fierbinte, deoarece se amestecă mai bine cu rouxul și creează o consistență mai fină.

6. Pasul

Rouxul tău de casă este acum gata de a fi folosit în mâncarea ta preferată!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou