PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Fasole verde indiană ușoară dulce și picantă

Această mâncare indiană picantă de fasole verde adaugă o notă exotică la mesele obișnuite și este bine primită de familia și prietenii mei.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 450 gms De fasole verde, curățată Adăugat la
  • 1 lingură ulei vegetal Adăugat la
  • 1 linguriță Semințe de muștar Adăugat la
  • 1 linguriță Semințe de chimen Adăugat la
  • 2 Ardei iute roșu uscat, tocat (se ajustează în funcție de preferințele dumneavoastră în materie de condimente) Adăugat la
  • 12 linguriță Pulbere de turmeric Adăugat la
  • Sare, după gust Adăugat la
  • sucul de la o jumătate de lămâie Adăugat la
  • Frunze proaspete de coriandru, pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

25 min.
1. Pasul

Începeți cu albirea fasolei verzi. Aceasta ajută la păstrarea culorii strălucitoare și a substanțelor nutritive. Puneți-le într-o oală cu apă clocotită timp de aproximativ 2 minute. Scurgeți-le și transferați-le imediat într-o baie de gheață pentru a opri procesul de gătire.

2. Pasul

Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie mare la foc mediu. Pregătiți capacul pentru că, atunci când adăugați semințele de muștar, acestea vor exploda. Am descoperit că acoperind tigaia imediat după adăugarea semințelor le împiedică să se împrăștie peste tot.

3. Pasul

După ce pocnitul încetinește, se amestecă semințele de chimen și ardeii iuți tocați. Se sotează acestea timp de aproximativ 30 de secunde, până când devin aromate. Ardeii iuți se pot arde rapid, așa că o atenție deosebită în timpul acestui pas va face diferența.

4. Pasul

Adăugați fasolea verde albită în tigaie. Vă sugerez să folosiți pentru aceasta un clește de bucătărie pentru a evita ca apa să se împrăștie din fasole în ulei.

5. Pasul

Se presară turmericul și sarea, apoi se amestecă totul, astfel încât fasolea să fie bine acoperită de condimente. Puneți un capac și gătiți timp de aproximativ 10 minute la foc mic, amestecând din când în când.

6. Pasul

La final, se stropește cu zeama de lămâie și se amestecă din nou. Am descoperit că adăugarea de lămâie la sfârșit îmbunătățește cu adevărat aromele într-un mod frumos.

7. Pasul

Se ornează cu frunze de coriandru proaspăt chiar înainte de a servi, pentru a da un aer proaspăt și plăcut preparatului.

Reels

Nou