PUBLICITATE

Sursa :: Imagebroker / Alamy Stock Photo

Gem de cozonac de casă

În fiecare an, în sezonul cozonacului, aștept cu nerăbdare să fac dulceața de cozonac de casă. Este o rețetă de familie veche, transmisă de generații întregi și îndrăgită din nou și din nou. Aromele sunt intense și amintesc de zilele aurii de toamnă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
3
  • 112 kg Quinces Adăugat la
  • 1 kg Zahăr gelatinos doi la unu Adăugat la
  • 1 stoarse lămâie Adăugat la
  • 1 baton de scorțișoară Adăugat la
  • 500 ml apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

160 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de dulceață de cozonac, mai întâi îndepărtați miezul cozonacului și tăiați-l în bucăți mici. Este important să spălați și să uscați bine gutuile pentru a îndepărta toate pufuleții înainte de a le tăia. Coaja poate rămâne pe ea, dă un plus de aromă.

2. Pasul

Puneți cozonacul tăiat felii într-o cratiță mare cu apă și fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 2 ore. Cozonacul este tare în mod natural, așa că are nevoie de ceva mai mult timp pentru a se înmuia. Prin urmare, este nevoie de răbdare!

3. Pasul

După 2 ore, se adaugă zahărul din conservă, sucul de lămâie, coaja de lămâie și batonul de scorțișoară și se fierbe încă 30 de minute, amestecând constant, până când amestecul capătă densitate.

4. Pasul

Testați jeleul: Puneți o linguriță de gem pe o farfurie rece și așteptați puțin timp. Dacă acum trageți o urmă prin ea cu degetul și aceasta rămâne, gemul este gata și poate fi umplut în borcane.

5. Pasul

Umpleți dulceața de cozonac finită în borcane curate, sigilați-le imediat și întoarceți-le cu capul în jos pentru a crea vidul necesar. Acest proces ajută la păstrarea gemului mai mult timp.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou