:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/qevxUb_hz09S45SskfeG/8a7707fbe59599ee74797087754f03.jpeg)
Gogoși cu prune
Gogoși cu prune - pentru unii ca fel principal, pentru alții doar ca desert, atunci când este sezonul pentru prune 😅 La țară, totul are un gust mai casnic și mai bun, exact ca aceste gogoși făcute de bunica 😅
Ingrediente
- 3 ks cartof
- 1 lingură sare
- 2 ks ou
- 200 g făină semi-groasă
- 25 ks prună
- 1 cub brânză de vaci fină
- 100 ml frișcă
- zahăr cristal
Ultimele broșuri
Procedura
Pe 25 de grade am fiert în sifon 3 cartofi mari. Peleți și răciți, am răzuit pe o răzătoare fină. Am adăugat o linguriță de sare, un ou și aproximativ 200g de făină semi-grosieră. Adăugați făina treptat, astfel încât aluatul să nu fie prea gros, dar nici prea subțire.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/qevxUb_hz09S45SskfeG/bfae21d4cdb23e5dc8a6fb4d00da5b.jpeg)
Am pregătit aluatul, l-am întins pe o placă înfăinată și l-am tăiat în dreptunghiuri. Am sâmburit prunele, am pus în fiecare puțină zahăr cristal și le-am învăluit în aluat. Am fiert biluțele în apă clocotită sărată aproximativ 10 minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/qevxUb_hz09S45SskfeG/1c774d185543bb250a73badd1883cd.jpeg)
Sosul de brânză: am amestecat brânza cu ou crud, zahăr și smântână. Am scos găluțele de prune fierte direct în sosul de brânză din apa clocotită.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/qevxUb_hz09S45SskfeG/91b5a8e234af2df4d46cb036003e1d.jpeg)
Gulile de prune în sos de brânză de vaci sunt delicioase, chiar dacă tatăl meu le preferă în mod tradițional cu pesmet prăjit și zahăr. 😅 Poftă bună 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/qevxUb_hz09S45SskfeG/51a8236e2b94c9e5c6c1950c1d28d9.jpeg)