PUBLICITATE

Sursa :: Robert Kneschke from Canva

Înghețată de flori de soc

Înghețata de flori de soc are un gust cu totul unic, care îmi aduce mereu amintiri din zilele de vară din grădina bunicii mele. Se prepară în mașina de înghețată, dar o puteți congela și în congelator.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 250 ml Sirop de flori de soc Adăugat la
  • 300 ml Lapte Adăugat la
  • 500 ml Frișcă Adăugat la
  • 4 ks gălbenușuri Adăugat la
  • 100 g Zahăr Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

300 min.
1. Pasul

Într-o cratiță, se combină siropul de flori de soc, laptele și frișca. Se încălzește acest amestec, dar nu se fierbe. Este foarte important să nu se depășească punctul de fierbere.

2. Pasul

Între timp, într-un castron, se bat gălbenușurile de ou cu zahărul până devin spumoase.

3. Pasul

Adăugați amestecul fierbinte de cremă-bază la spumă, puțin câte puțin, amestecând constant.

4. Pasul

Se toarnă amestecul preparat înapoi în cratiță și se amestecă la foc mic până când amestecul s-a topit într-o bază de înghețată.

5. Pasul

După ce s-a răcit, se compactează într-o mașină de înghețată, conform instrucțiunilor de utilizare. Eu am lăsat înghețata în mașina de înghețată timp de aproximativ 4 ore, dar, bineînțeles, depinde de performanța mașinii respective.

6. Pasul

Vă recomand să scoateți înghețata din congelator cu cel puțin 15 minute înainte de a o servi.

Reels

Nou