PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: mdiaz9

Mere confiate ca la piața de Crăciun

Merele confiate sunt un mare succes la orice fel de sărbătoare. Această rețetă este rezultatul multor încercări, a dorinței mele de a experimenta și a dorinței de a găsi echilibrul perfect între dulceața zahărului și mărul crocant. Sper să vă placă să o preparați și să o savurați la fel de mult ca și mie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 6 mic Mere Adăugat la
  • 400 g zahăr Adăugat la
  • 200 ml apă Adăugat la
  • Câteva picături de colorant alimentar roșu (opțional) Adăugat la
  • 6 Bețe de lemn Adăugat la
  • Decorațiuni, cum ar fi zahăr pudră, firimituri de biscuiți Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti merele confiate, spălați și uscați bine merele. Îndepărtați tulpinile și introduceți în locul lor bețișoarele de lemn în mere. Înfigeți bețele este deosebit de ușor dacă faceți mai întâi o mică gaură în prealabil cu o țepușă shashlik.

2. Pasul

Puneți zahărul și apa într-o cratiță mare și aduceți la fierbere, amestecând constant. Este important să nu vă opriți din amestecat, altfel zahărul se va arde și va strica întreaga rețetă. Reduceți focul la moderat și fierbeți la foc mic până când obțineți un sirop de grosime medie. Mie personal îmi place să folosesc un termometru de bucătărie pentru a obține consistența perfectă a siropului. Temperatura optimă este în jur de 145-150°C, care este așa-numitul stadiu de "hard crack".

3. Pasul

Se ia de pe foc, se adaugă colorantul alimentar și se amestecă bine. Acest pas este opțional și doar pentru cei care doresc o anumită culoare. Eu de obicei îl las deoparte, deoarece consider că culoarea aurie caramelizată a zahărului este suficient de frumoasă.

4. Pasul

Se scufundă merele individual în sirop și se acoperă complet. Acoperirea trebuie făcută rapid, deoarece siropul se întărește foarte repede imediat ce se răcește.

5. Pasul

Opțional, decorați merele confiate acoperite și așezați-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le să se răcească complet până când acoperirea cu zahăr se întărește. Savurați merele confiate așa cum se vând la târgul de Crăciun!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou