Sursa :: azurita by Adobe Stock
Original italian Cannelloni Casserole
Această caserolă de cannelloni este un fel de mâncare pe care îl fac de ani de zile și pe care mă bucur mereu să-l aduc la masă. Se prepară minunat și apoi se coace la cuptor la timpul dorit. Combinația dintre gustul picant al sosului de roșii, cremositatea sosului bechamel și gustul savuros al cannelloniilor umpluți cu carne tocată este pur și simplu irezistibilă.
Ingrediente
- 12 Cannelloni
- 500 g Carne tocată (amestec)
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 Poate Roșii
- 2 Tablespoon piure de roșii
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 50 g făină
- 100 g Brânză rasă (parmezan sau emmental)
- Sare, piper Paprika și nucșoară
- 2 Tablespoon ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Cu rețeta de cannelloni, începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade (cuptor cu ventilator).
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se sotează ceapa și usturoiul până devin translucide. Se amestecă în mod regulat pentru ca nimic să nu se ardă. Adăugați carnea tocată și prăjiți-o până când devine sfărâmicioasă.
Se adaugă roșiile și pasta de tomate și se condimentează cu sare, piper și paprika. Se amestecă totul bine și se fierbe la foc mediu timp de 10 minute. Se amestecă din când în când pentru ca sosul să nu se ardă.
Între timp, se prepară sosul bechamel. Pentru a face acest lucru, topiți untul într-o cratiță și sudați făina în el. Se toarnă încet laptele și se aduce la fierbere, amestecând constant. Asezonați cu sare și nucșoară, sau folosiți alte condimente după gust, cum ar fi oregano sau busuioc. Scoateți sosul din aragaz și lăsați-l să se răcească puțin.
Umpleți cannelloni cu amestecul de carne tocată și roșii. Acest lucru funcționează deosebit de bine cu o linguriță.
Se acoperă o tavă de copt cu o parte din sosul bechamel, se pun cannelloni umpluți deasupra și se toarnă restul sosului bechamel. Se presară brânza rasă deasupra.
Coaceți caserola de cannelloni italieni originali în cuptor timp de 30-40 de minute, până când brânza este bine aurită și crocantă. Serviți în familie cât este încă fierbinte!