PUBLICITATE

Sursa :: bhofack2 from Getty Images

Pâine de casă cu ceapă

Această rețetă de pâine de casă cu ceapă a funcționat bine pentru mine de-a lungul anilor în care am făcut diferite tipuri de pâine de casă. Am experimentat eu însumi cu ingredientele până am ajuns la această versiune finală, care evocă întotdeauna o pâine minunat de gustoasă și aromată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 500 g Făină netedă Adăugat la
  • 1 bal Drojdie uscată Adăugat la
  • 1 Lingura Săruri Adăugat la
  • 1 Lingura Zahăr Adăugat la
  • 300 ml Apă călduță Adăugat la
  • 2 bucată The Onion Adăugat la
  • 1 Linguri Ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

200 min.
1. Pasul

În primul rând, pregătiți un bol în care cerneți făina. Adăugați drojdia uscată, sarea și zahărul și amestecați totul bine.

2. Pasul

Începeți să adăugați încet apă călduță și lucrați aluatul cu mâinile până când începe să se desprindă de pereții vasului. Scoateți aluatul și lucrați-l într-o formă netedă pe un tăvălug de rulare presărat cu făină. Puneți aluatul înapoi în castron, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră.

3. Pasul

Se toacă mărunt ceapa și se prăjește în ulei de măsline până devine aurie. Aveți grijă să nu lăsați ceapa să se ardă înainte de a ajunge la o culoare maro închis. Apoi se lasă să se răcească.

4. Pasul

După ce aluatul a crescut, scoateți-l și frământați-l încă o dată pe un tăvălug, adăugați ceapa răcită și procesați din nou pentru a vă asigura că ceapa este distribuită uniform. Se așază aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă și se lasă să crească timp de aproximativ 30 de minute.

5. Pasul

Între timp, preîncălziți cuptorul la 220 de grade. Puneți pâinea în cuptor și coaceți-o timp de aproximativ 30 de minute, până când suprafața este aurie. Puteți face un experiment de bătaie pe partea inferioară pentru a fi mai siguri - când pâinea este gata, ar trebui să sune a gol.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou