PUBLICITATE

Sursa :: Arundhati Sathe from Getty Images

Paratha

Rețetă pentru allo Paratha - o clătită tradițională indiană de pâine sărată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 200 g Făină netedă Adăugat la
  • 1 Lingura Săruri Adăugat la
  • 100 ml Apă călduță Adăugat la
  • 4 Linguri De unt topit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Să începem prin a amesteca făina și sarea într-un bol. Apoi, încet, amestecând constant, adăugăm apa călduță. Aluatul ar trebui să fie suficient de ferm și neaderent, așa că, dacă continuă să se lipească, mai adăugați puțină făină.

2. Pasul

Se formează o bilă netedă și se lasă să se odihnească acoperit cu un prosop timp de aproximativ 20 de minute.

3. Pasul

Apoi se împarte aluatul în patru părți egale. Întindeți fiecare bucată într-o foaie subțire și ungeți-o cu unt topit. Se stivuiesc clătitele una peste alta și se întind din nou într-o foaie subțire.

4. Pasul

Apoi se încălzește o tigaie la foc mediu și se prăjește clătita pe ea până când devine aurie. Nu uitați să întoarceți clătita de mai multe ori în timp ce o prăjiți.

5. Pasul

Se repetă acest lucru cu fiecare clătită. Serviți imediat paratha finită, cât timp este încă caldă.

Reels

Nou