PUBLICITATE

Sursa :: Zoryanchik from Canva

Paste cu pesto și ton

Rețetă pentru paste gustoase cu pesto și ton, care este perfectă ca o cină rapidă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 350 g Paste Adăugat la
  • 200 g Ton în ulei de măsline Adăugat la
  • 150 g Pesto verde (pesto de busuioc) Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 50 g parmezan Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la
  • piper negru proaspăt măcinat Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până la \al dente\ (adică până când sunt încă puțin tari).

2. Pasul

Între timp, pregătiți tonul. Deschideți conserva de ton și lăsați-o să se scurgă.

3. Pasul

Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă usturoiul pisat și se prăjește câteva secunde până când devine auriu.

4. Pasul

Adăugați tonul în tigaie și rumeniți-l împreună cu usturoiul.

5. Pasul

Se gătește la foc mediu câteva minute, apoi se adaugă pesto și se amestecă.

6. Pasul

Se gustă și se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după caz.

7. Pasul

Scurgeți pastele, dar adăugați-le în tigaie cât sunt încă fierbinți împreună cu tonul și pesto.

8. Pasul

Se adaugă parmezanul ras, se amestecă și se lasă să fiarbă puțin în tigaie pentru a combina aromele.

Reels

Nou