PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: 4175959

Prăjitură sănătoasă și umedă de morcovi și banane

Textura delicioasă și umedă, cuplată cu glazura de cremă de brânză acidulată, face din această prăjitură un produs de bază în casa mea. Gustul suplimentar al bananelor și aroma naturală a morcovilor aduce un amestec unic de gust care îi face pe toți să ceară mai mult!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Pentru tort:

  • 2 căni Făină de toate tipurile Adăugat la
  • 112 căni zahăr cristal Adăugat la
  • 1 linguriță praf de copt Adăugat la
  • 112 linguriță scorțișoară măcinată Adăugat la
  • 12 linguriță sare Adăugat la
  • 4 ouă Adăugat la
  • 1 ceașcă ulei vegetal Adăugat la
  • 2 Banane, piure Adăugat la
  • 2 căni morcovi rași Adăugat la
  • 34 ceașcă Ananas zdrobit Adăugat la

Pentru glazură:

  • 8 oz Cremă de brânză, înmuiată Adăugat la
  • 14 ceașcă Unt nesărat, înmuiat Adăugat la
  • 2 căni zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 1 linguriță extract de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 175°C (350°F) și pregătiți două forme de tort de 9 inci, ungându-le și pudrându-le ușor cu făină.

2. Pasul

Într-un castron mare, combinați făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. Îmi place să cern aceste ingrediente împreună pentru a mă asigura că se amestecă bine.

3. Pasul

Într-un castron separat, bateți ouăle și uleiul vegetal până când se amestecă bine. Nu uitați, cu cât le bateți mai bine pe acestea două, cu atât mai ușoară va fi prăjitura.

4. Pasul

Adăugați treptat ingredientele uscate în amestecul de ou și ulei. Se amestecă până când amestecul este doar combinat. Dacă se amestecă prea mult în această etapă, poate rezulta o prăjitură densă.

5. Pasul

Încorporați bananele pasate, morcovii rași și ananasul zdrobit. Aceste ingrediente sunt sufletul acestei prăjituri, așa că nu vă zgârciți!

6. Pasul

Împărțiți aluatul în mod egal între cele două forme de tort pregătite și neteziți partea de sus.

7. Pasul

Coaceți timp de 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă iese curată. Aveți încredere în cuptorul dvs., dar asigurați-vă că începeți să verificați prăjiturile în jurul valorii de 20 de minute.

8. Pasul

Lăsați prăjiturile să se răcească în forme timp de aproximativ 10 minute și apoi transferați-le pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet. Răcirea este crucială pentru asamblarea perfectă a prăjiturii.

9. Pasul

În timp ce prăjitura se răcește, pregătiți glazura. Bateți crema de brânză și untul până când devine omogenă și cremoasă. Adăugați treptat zahărul pudră și bateți până când devine ușor și pufos. Și, în final, bateți extractul de vanilie.

10. Pasul

După ce prăjiturile se răcesc, glazurați partea de sus a unui strat, puneți celălalt strat deasupra și apoi glazurați partea de sus și părțile laterale ale prăjiturii.

11. Pasul

Prăjitura ta delicioasă și umedă cu morcovi și banane este gata! Serviți și savurați!

Rețete similare

Tortă cu mascarpone și căpșuni

Această tortă cremoasă cu mascarpone și căpșuni este o alegere perfectă pentru petreceri, zile de naștere sau chiar și atunci când aveți poftă de ceva dulce.

Tort filipinez de nucă de cocos Ube Chiffon Macapuno

Prăjitura Ube Macapuno este un desert foarte iubit din Filipine. Prăjitura fragedă ube chiffon cake este asociată cu o umplutură dulce de nucă de cocos, cunoscută sub numele de macapuno, pentru a crea o combinație apetisantă. Această rețetă autentică de prăjitură nu este doar delicioasă, ci se mândrește și cu o culoare mov atrăgătoare, aducând un strop de bucurie pe masa dumneavoastră. Bucurați-vă să creați această delicatesă filipineză vibrantă chiar la voi acasă!

Cel mai bun cheesecake de brânză cu merișor de lămâie vreodată

Pregătirea acestui Lemon Meringue Cheesecake este un deliciu la fel de încântător ca și mâncarea.

Tortă de căpșuni răcoritoare

Astăzi v-am pregătit o tortă de căpșuni, care poate fi realizată cu ușurință de către oricine. Recunosc, mi-am revizuit rețeta mea pentru tortul de biscuiți și am înlocuit biscuiții cu un blat fin și pufos. În tort, se află un strat delicios de căpșuni.

Rețetă de brânză de mere

Întotdeauna am fost o mare iubitoare de cheesecake și plăcintă cu mere. Când am combinat aceste două rețete într-un cheesecake cu mere, m-am îndrăgostit imediat de rezultat. Această prăjitură este un succes la petreceri și la întâlnirile de familie. Umplutura dulce și cremoasă se armonizează perfect cu prospețimea acrișoară a merelor și cu baza crocantă de biscuiți.

Tortă fără gluten cu mac

Îți place macul și pregătești o petrecere? Această tortă este alegerea perfectă.

Tort de ananas cu cocos

Rețetă pentru un tort delicios de ananas, presărat cu cocos.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.

Rețete similare

Tortă cu mascarpone și căpșuni

Această tortă cremoasă cu mascarpone și căpșuni este o alegere perfectă pentru petreceri, zile de naștere sau chiar și atunci când aveți poftă de ceva dulce.

Tort filipinez de nucă de cocos Ube Chiffon Macapuno

Prăjitura Ube Macapuno este un desert foarte iubit din Filipine. Prăjitura fragedă ube chiffon cake este asociată cu o umplutură dulce de nucă de cocos, cunoscută sub numele de macapuno, pentru a crea o combinație apetisantă. Această rețetă autentică de prăjitură nu este doar delicioasă, ci se mândrește și cu o culoare mov atrăgătoare, aducând un strop de bucurie pe masa dumneavoastră. Bucurați-vă să creați această delicatesă filipineză vibrantă chiar la voi acasă!

Cel mai bun cheesecake de brânză cu merișor de lămâie vreodată

Pregătirea acestui Lemon Meringue Cheesecake este un deliciu la fel de încântător ca și mâncarea.

Tortă de căpșuni răcoritoare

Astăzi v-am pregătit o tortă de căpșuni, care poate fi realizată cu ușurință de către oricine. Recunosc, mi-am revizuit rețeta mea pentru tortul de biscuiți și am înlocuit biscuiții cu un blat fin și pufos. În tort, se află un strat delicios de căpșuni.

Rețetă de brânză de mere

Întotdeauna am fost o mare iubitoare de cheesecake și plăcintă cu mere. Când am combinat aceste două rețete într-un cheesecake cu mere, m-am îndrăgostit imediat de rezultat. Această prăjitură este un succes la petreceri și la întâlnirile de familie. Umplutura dulce și cremoasă se armonizează perfect cu prospețimea acrișoară a merelor și cu baza crocantă de biscuiți.

Tortă fără gluten cu mac

Îți place macul și pregătești o petrecere? Această tortă este alegerea perfectă.

Tort de ananas cu cocos

Rețetă pentru un tort delicios de ananas, presărat cu cocos.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză
Videorecetă

Prăjitură răcoroasă cu căpșuni și cremă de brânză

Această prăjitură cu căpșuni este perfectă pentru a vă bucura de dulceața sezonului de vară. Blatul pufos este umplut cu un amestec delicios de căpșuni proaspete și cremă de brânză, iar deasupra este acoperit cu o glazură fină de zahăr pudră.

Reels

Nou