PUBLICITATE

Sursa :: TwilightArtPictures from Adobe Stock

"Printen" rețetă tradițională germană

Îmi place să copt Printen. Fiind un produs de patiserie tradițional din Aachen, sunt o necesitate absolută în perioada Crăciunului. Cu amestecul lor aromat de miere, bomboane de zahăr și condimente de turtă dulce, sunt întotdeauna un adaos delicios și festiv. Prin anii de practică, mi-am rafinat rețeta de Printen de nenumărate ori și abia aștept să o împărtășesc cu dumneavoastră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
30
  • 500 g Făină de secară Adăugat la
  • 200 g Sirop de sfeclă de zahăr Adăugat la
  • 125 g Bomboane de zahăr brun Adăugat la
  • 2 Linguriță praf de turtă dulce Adăugat la
  • 1 Linguriță Sare de staghorn Adăugat la
  • 125 ml apă Adăugat la
  • 50 g Coajă de portocală și de lămâie confiate, tocate mărunt Adăugat la
  • 50 g Migdale Adăugat la
  • Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

150 min.
1. Pasul

Puneți bomboanele de ciocolată într-un castron și turnați apă clocotită peste ele. Lăsați zahărul să se dizolve complet. Acest pas este foarte important pentru consistența printului, așa că aveți răbdare.

2. Pasul

Se adaugă siropul de sfeclă de zahăr, condimentele pentru turtă dulce și sarea stacojie. Se amestecă totul bine până când este complet amestecat.

3. Pasul

Se adaugă făina de secară și se frământă totul până se obține un aluat ferm. Lucrați bine - bucățile de făină pot afecta calitatea aluatului.

4. Pasul

Când aluatul este ferm, se adaugă coaja de portocală și de lămâie confiate. Apoi se acoperă aluatul și se lasă să se odihnească în frigider cel puțin o noapte. Acest timp de repaus este esențial pentru ca aluatul să capete consistența sa tipică și pentru a permite dezvoltarea aromelor.

5. Pasul

A doua zi, scoateți aluatul din frigider și întindeți-l foarte subțire pe o suprafață de lucru tapetată cu făină. Se decupează printenii și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărați acum o migdală pe fiecare Printe.

6. Pasul

Coaceți printenii în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute. Aveți grijă ca acestea să nu se închidă prea tare.

7. Pasul

Lăsați Printen să se răcească pe un suport de prăjituri. Apoi se pudrează cu zahăr pudră cât sunt încă calde. Lăsați-le să se "maturizeze" încă câteva zile înainte de a vă bucura de Aachener Printen. Au pur și simplu un gust divin!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou