PUBLICITATE

Sursa :: joannawnuk from Getty Images

Pui prăjit pe miere

Rețetă pentru pui prăjit cu miere, suculent, moale și ușor dulce datorită curmalelor și mierii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 Pui Carne Adăugat la
  • 2 Linguri miere Adăugat la
  • 2 Linguri Ulei de măsline Adăugat la
  • Suc de lămâie Adăugat la
  • 3 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 2 bucată The Onion Adăugat la
  • 60 g De date Adăugat la
  • 150 ml Vin alb Adăugat la
  • Apă, după caz Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți prin a clăti și a șterge puiul. Apoi sărați și piperați puiul și lăsați-l să se odihnească. În timp ce puiul se odihnește, preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

2. Pasul

Se amestecă într-un bol mierea, uleiul de măsline, sucul de lămâie și usturoiul tocat. Întindeți marinada peste pui. Nu uitați că, cu cât lăsați mai mult timp puiul în marinată, cu atât mai bine se vor combina aromele.

3. Pasul

Puneți puiul într-o tavă de copt și presărați-l cu ceapă și curmale tocate. Adăugați vinul alb și adăugați apă dacă este necesar. Vă recomand să aveți aproximativ 2 cm de apă în tava de prăjit pentru ca puiul să nu se ardă.

4. Pasul

Coaceți puiul timp de aproximativ o oră și jumătate, până când devine frumos auriu. În timpul coacerii, stropiți ocazional puiul cu zeama din tava de prăjit, acest lucru îi sporește aroma și previne uscarea.

5. Pasul

Când puiul este gata, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se odihnească aproximativ 10 minute înainte de a-l felia. Acest lucru va ajuta puiul să-și păstreze sucul și să aibă un gust mai bun.

Reels

Nou