PUBLICITATE

Sursa :: MentalArt via Pixabay

Rețetă de brânză de mere

Întotdeauna am fost o mare iubitoare de cheesecake și plăcintă cu mere. Când am combinat aceste două rețete într-un cheesecake cu mere, m-am îndrăgostit imediat de rezultat. Această prăjitură este un succes la petreceri și la întâlnirile de familie. Umplutura dulce și cremoasă se armonizează perfect cu prospețimea acrișoară a merelor și cu baza crocantă de biscuiți.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 200 Gram biscuiți cu unt Adăugat la
  • 100 Gram unt topit Adăugat la
  • 2 Äpfel (granny smith pentru un gust mai acru, gala sau fuji pentru un gust mai dulce). Adăugat la
  • 600 Gram Cremă de brânză înmuiată și scursă Adăugat la
  • 150 Gram zahăr Adăugat la
  • 3 ouă Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai suc de lămâie Adăugat la
  • 200 Gram Smântână acră Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai zahăr vanilat Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 2 Tablespoon făină Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de cheesecake cu mere, puneți mai întâi biscuiții cu unt într-o pungă de congelator și zdrobiți-i în firimituri fine cu ajutorul unui sucitor. Se adaugă untul topit și se frământă bine. Cu cât se amestecă mai bine, cu atât baza de tort va fi mai uniformă.

2. Pasul

Se tapetează o formă de tort (26 cm diametru) cu hârtie de copt și se întinde deasupra amestecul de biscuiți și unt și se presează bine. Se coace timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C și apoi se lasă să se răcească.

3. Pasul

Între timp, se decojesc merele, se taie în patru, se curăță de miez și se taie în felii subțiri. Se stropesc cu puțină zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea.

4. Pasul

Crema de brânză înmuiată cu zahărul, ouăle, sucul de lămâie, smântâna, zahărul vanilat și un vârf de cuțit de sare se bate cu ajutorul unui blender de mână. Se adaugă făina și se amestecă din nou bine.

5. Pasul

Se toarnă amestecul de brânză pe baza de biscuiți răcită și se acoperă cu felii de mere. Coaceți la cuptor timp de 60 de minute. Apoi se lasă să se răcească bine (cel mai bine peste noapte în frigider), astfel încât prăjitura să fie frumoasă și fermă.

6. Pasul

Înainte de servire, cheesecake-ul cu mere poate fi presărat cu zahăr pudră. Personal, cred că acesta este un detaliu plăcut, dar opțional, suplimentar.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou