PUBLICITATE

Sursa :: Silvia Bogdanski via Adobe Stock

Rețetă de croissante de marțipan

Croissantele de marțipan sunt favorite în familia mea de Crăciun. De fapt, nu necesită prea mult efort pentru a le face și rezultatul este incredibil de delicios. Datorită formei lor, bilele de marțipan se transformă ușor în croissante, ceea ce le face să fie un adevărat punct de atracție pe măsuța de cafea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 100 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 200 g Pastă de marțipan crud Adăugat la
  • 2 Proteină (mărimea M) Adăugat la
  • 200 g Migdale (tăiate felii) Adăugat la
  • glazură de ciocolată Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

100 min.
1. Pasul

Pentru a face semilunele de marțipan, amestecați mai întâi zahărul pudră cu amestecul de marțipan brut într-un bol. Din experiența mea, este important ca marțipanul să fie moale, altfel va fi dificil de amestecat. Dacă este necesar, lăsați-l să ajungă mai întâi la temperatura camerei.

2. Pasul

Apoi se adaugă cu grijă albușurile până când amestecul este uniform. Acest lucru nu trebuie făcut prea grăbit, astfel încât amestecul să rămână omogen.

3. Pasul

Se presară migdalele pe o farfurie plată. Cu mâinile umezite, se iau porții mici din amestecul de marțipan și se modelează bile. Sfatul meu este să vă umeziți în continuare mâinile, altfel marțipanul se va lipi prea mult.

4. Pasul

Apoi se trec bilele prin migdale, dându-le forma de croissant. Așezați croissantele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Migdalele feliate dau croissantelor aspectul lor caracteristic și asigură un exterior crocant.

5. Pasul

Coaceți semilunele de marțipan la 150 de grade (cuptor cu ventilator) timp de aproximativ 10-15 minute, până când acestea devin aurii. Fiți cu ochii pe ele spre sfârșitul timpului de coacere, deoarece nu-mi place să se întunece prea tare. După ce s-au răcit, se decorează cu glazură de ciocolată.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou