PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Rețetă de murături dulci de muștar de casă de modă veche

Murăturile dulci cu muștar sunt o completare plăcută a meniului meu de gustări. Există o anumită satisfacție care vine din prepararea murăturilor de casă. Îmi place să controlez aromele, iar echilibrul dintre muștarul picant și siropul dulce completează cu adevărat castraveții sărați și crocanți. De-a lungul anilor, am ajustat cantitățile de zahăr și oțet pentru a mă adapta la gustul meu personal.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
3
  • 2 lbs De castraveți pentru murături Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 14 ceașcă De sare de masă Adăugat la
  • 2 căni de zahăr alb Adăugat la
  • 2 căni De oțet Adăugat la
  • 14 ceașcă De semințe de muștar (eu prefer cele galbene) Adăugat la
  • 1 linguriță De turmeric Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Începeți prin a spăla și usca castraveții pentru murături. Este important să folosiți castraveți pentru murături pentru fermitatea și mărimea lor. Castraveții obișnuiți vor deveni prea moi după procesul de decapare.

2. Pasul

Se taie castraveții și ceapa în grosimea preferată. Mie îmi plac puțin mai groase pentru o crocantă satisfăcătoare. Se presară cu sare și se lasă să stea timp de aproximativ 2 ore. Acest lucru ajută la scoaterea excesului de apă și la intensificarea aromei.

3. Pasul

Apoi, pregătiți saramura. Într-o cratiță mare, combinați zahărul, oțetul, semințele de muștar și turmericul și aduceți la fierbere. Puteți ajusta cantitățile pentru ca saramura să fie pe placul dumneavoastră; preferința mea personală înclină spre o aromă mai puternică de muștar, așa că am tendința de a adăuga un pic mai multe semințe de muștar.

4. Pasul

Clătiți bine feliile de castravete și de ceapă pentru a elimina excesul de sare. Acest lucru este esențial pentru a vă asigura că murăturile nu sunt prea sărate.

5. Pasul

Adăugați feliile de castraveți și de ceapă în saramura clocotită. Asigurați-vă că sunt complet scufundate. Lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.

6. Pasul

În timp ce castraveții și ceapa se fierb la foc mic, sterilizați borcanele, asigurându-vă că nu au bacterii. Acest lucru este esențial pentru depozitarea pe termen lung.

7. Pasul

În cele din urmă, folosind o lingură cu fantă, transferați castravetele și ceapa în borcane, lăsând aproximativ 2,5 cm din partea de sus. Turnați saramura fierbinte peste, asigurându-vă că castraveții și ceapa sunt complet acoperite.

8. Pasul

Închideți borcanele și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei înainte de a le depozita în frigider.

Reels

Nou