PUBLICITATE

Sursa :: teine from Getty Images

Risotto cu roșii

Risotto cu roșii este o mâncare delicioasă care este la fel de bună dacă este servită ca garnitură cu carne sau ca fel de mâncare de sine stătător. Această combinație de roșii proaspete, orez aromat și parmezan de bună calitate face din el un fel de mâncare perfect pentru o cină de vară.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 The Onion Adăugat la
  • 1 lingură Uleiuri de măsline Adăugat la
  • 1 sticlă Orez pentru risotto Adăugat la
  • 4 buc Roșii coapte Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Câteva frunze de busuioc pentru decorare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă, se adaugă ceapa și usturoiul tocate și se prăjesc, amestecând, până când se înmoaie și devin translucide.

2. Pasul

Se adaugă orezul și se prăjește, amestecând, timp de aproximativ 2 minute.

3. Pasul

Apoi se adaugă vinul și se fierbe, amestecând, până când acesta este complet absorbit.

4. Pasul

Se adaugă 1 cană de bulion și se fierbe, amestecând frecvent, până când orezul a absorbit bulionul. Repetați acest proces, adăugând câte o cană de bulion, până când orezul este fraged, dar încă al dente. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 20-25 de minute.

5. Pasul

Între timp, se curăță roșiile de coajă, se scot semințele și se taie în bucăți mici. Se adaugă la orez în ultimele 5 minute de gătit.

6. Pasul

La final, se adaugă parmezanul ras, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă pentru a combina ingredientele.

7. Pasul

Se servește risotto-ul decorat cu frunze de busuioc.

Reels

Nou