PUBLICITATE

Sursa :: beats3 from Getty Images

Roșii uscate la soare

Uscarea roșiilor la domiciliu este una dintre activitățile mele culinare preferate. Această activitate simplă îmi permite să am mereu la îndemână roșii unice, aromate și pline de gust, care se adaugă foarte bine la multe dintre preparatele mele. Recomand din toată inima această rețetă, mai ales atunci când aveți acces la roșii proaspete și coapte - diferența de aromă este cu adevărat vizibilă!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
3
  • 2 kg Roșii coapte Adăugat la
  • 4 linguri Săruri Adăugat la
  • 2 capete Usturoi Adăugat la
  • 1 buchet Ierburi proaspete (busuioc, cimbru, rozmarin) Adăugat la
  • ulei de floarea-soarelui Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

360 min.
1. Pasul

Mai întâi, pregătiți roșiile. Spălați-le și tăiați-le în două. Roșiile mari pot fi tăiate în mai multe bucăți. Totuși, încercați să le faceți cam de aceeași mărime - astfel veți asigura că se vor usca uniform.

2. Pasul

Așezați roșiile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, astfel încât pielița să se afle în partea de jos. Presărați-le cu sare (nu vă zgârciți cu sarea, deoarece ajută la procesul de uscare). Adăugați usturoiul tăiat felii.

3. Pasul

Se prăjesc roșiile în cuptorul preîncălzit la 100 de grade timp de aproximativ 5 ore. Verificați din când în când pentru a vă asigura că roșiile nu mai sunt prea uscate - este o chestiune de gust, mie îmi place ca ele să fie încă puțin suculente.

4. Pasul

Când roșiile sunt bine uscate, scoateți-le din cuptor și aranjați-le în borcane cât sunt încă calde. Adăugăm, de asemenea, ierburi proaspete în fiecare borcan - acestea vor da un plus de aromă roșiilor noastre.

5. Pasul

În cele din urmă, se toarnă uleiul în borcane, astfel încât roșiile să fie acoperite complet. Acesta este un pas esențial, deoarece uleiul protejează roșiile de mucegai și le permite să se păstreze mai mult timp.

6. Pasul

Când roșiile s-au răcit, se închid borcanele și se păstrează într-un loc întunecos și răcoros.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou