Sursa :: ildipapp from Canva
Salată de sfeclă roșie crudă
Această salată de sfeclă roșie crudă, mere și morcovi este una dintre mesele mele preferate, rapidă și sănătoasă. Este plină de vitamine și fibre, iar culoarea sa frumoasă și îndrăzneață o face foarte atrăgătoare pentru ochi.
Ingrediente
- 1 Roșu Napi
- 2 ks Morcovi
- 2 ks Mere
- 2 linguri Suc de lămâie
- 2 linguri Ulei de măsline
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, se curăță și se dau pe răzătoare sfecla crudă, morcovii și merele pe o răzătoare.
Apoi, într-un castron, se amestecă sfecla rasă, morcovii și merele cu sucul de lămâie și uleiul de măsline. Este important să folosiți sucul de lămâie imediat după ce ați dat merele pe răzătoare, pentru ca acestea să nu se întunece.
La final, se asezonează salata cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.
Se lasă salata să stea puțin înainte de a fi servită pentru a permite ca aromele să se amestece. O puteți servi ca atare sau ca garnitură cu carne.