PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Scoici simple și crocante, pane și prăjite

Nimic nu are mai mult gustul unei vacanțe la mare decât scoicile pane și prăjite. Ușor de preparat, dar și gourmet, această rețetă oferă scoici proaspete ușor pane și aurii, cu un exterior crocant și un interior suculent. Sunt perfecte ca fel principal de mâncare pentru a fi servite cu sos pentru scufundare, cartofi prăjiți și salată sau ca aperitiv pentru a da startul oricărei mese cu fructe de mare.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 16 Scoici proaspete mari Adăugat la
  • 1 ceașcă De făină integrală Adăugat la
  • 2 ouă Adăugat la
  • 1 ceașcă de pesmet Adăugat la
  • Sare și piper negru după gust Adăugat la
  • 12 ceașcă De ulei vegetal pentru prăjire Adăugat la
  • Felii de lămâie și pătrunjel pentru servire Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Clătiți scoicile și uscați-le cu un prosop de hârtie.

2. Pasul

Se condimentează făina cu sare și piper.

3. Pasul

Se tăvălește fiecare scoică în făină condimentată, apoi se trece în ouăle bătute. După aceea, se tăvălesc scoicile în pesmet până când sunt acoperite complet.

4. Pasul

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul vegetal la foc mediu-mare.

5. Pasul

Odată ce uleiul este încins, adăugați cu grijă scoicile în tigaie. Gătiți-le timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii. Nu uitați să nu supraaglomerăm tigaia; faceți prăjirea în loturi dacă este necesar.

6. Pasul

Folosiți o lingură cu fantă pentru a transfera scoicile prăjite pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a scurge excesul de ulei.

7. Pasul

Serviți scoicile pane și prăjite fierbinți, garnisite cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt.

Reels

Nou