Sursa :: congerdesign from Pixabay
Sfeclă roșie cu hrean
O garnitură sănătoasă pentru felul principal - sfeclă roșie cu hrean.
Ingrediente
- 1 kg Sfeclă roșie
- 20 g hrean
- sare
- 2 Linguri Oțet de vin
- 1 Linguri Zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a curăța și răzui sfecla roșie. Este important să o spălați bine pentru a nu obține nisip sau alte murdării în etapa finală.
Tăiați sfecla în bucăți mai mici și puneți-o într-un bol cu apă. Pentru a nu-și pierde culoarea rubinie tipică, adăugați puțin suc de lămâie pentru a păstra sfecla proaspătă și frumos colorată.
Apoi fierbeți sfecla în apă cu sare până se înmoaie. De asemenea, puteți adăuga puțin zahăr în apă pentru a spori dulceața naturală a sfeclei.
În timp ce sfecla se fierbe, se prepară hreanul. Radeți-l fin. Aici se aplică regula de aur conform căreia cu cât este mai mult hrean, cu atât rezultatul va fi mai picant. Personal, prefer un picant mediu.
După fierbere, se scurge sfecla și se lasă să se răcească. Când este deja rece, se adaugă hreanul ras, sare și se asezonează cu oțet de vin.
La final, se amestecă totul bine și se servește ca garnitură la carne sau ca salată separată, gustoasă și sănătoasă.