PUBLICITATE

Sursa :: Africa Images from Canva

Sfeclă roșie prăjită

Este o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, care păstrează dulceața naturală a sfeclei, în timp ce la coacere adaugă un strat minunat, caramelizat deasupra.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 ks Sfeclă roșie medie Adăugat la
  • 2 Linguri Ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 2 Linguri Oțet balsamic Adăugat la
  • 2 Cuișoare Usturoi, zdrobit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

75 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Pasul

Spălați bine sfecla și, dacă este necesar, îndepărtați orice punct rău. Lăsați pielița dacă este posibil - aceasta va ajuta sfecla să-și păstreze forma și aroma în timpul prăjirii și, de asemenea, se caramelizează mai bine în timpul prăjirii.

3. Pasul

Dacă sfecla este mare, tăiați-o în jumătăți sau gălbenele. Sfecla mică poate fi lăsată întreagă.

4. Pasul

Se amestecă usturoiul zdrobit cu uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea și piperul. Întindeți acest amestec uniform peste sfeclă.

5. Pasul

Se prăjește în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ o oră, până când sfecla este moale și frumos caramelizată la suprafață.

Reels

Nou