PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : kaheig

Sirop de lămâie de ghimbir pentru ceai pentru răceli

Această rețetă de sirop de ghimbir și lămâie este una dintre preferatele mele. Am făcut-o de nenumărate ori în timpul sezonului rece, deoarece este perfectă pentru a alunga răcelile și pentru a stimula sistemul imunitar. Îmi place, de asemenea, aroma proaspătă și revigorantă a ghimbirului și a lămâii. Siropul este ușor de preparat și poate fi folosit pur, infuzat cu apă caldă sau în ceai.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 200 g Ginger Adăugat la
  • 4 Lămâi organice Adăugat la
  • 500 g zahăr Adăugat la
  • 1 l apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Pentru a face sirop de ghimbir și lămâie, începeți prin a curăța ghimbirul și a-l tăia în felii subțiri. Am constatat că o răzătoare de bucătărie este adesea cea mai eficientă metodă dacă doriți ca ghimbirul să fie cât mai fin.

2. Pasul

Se spală bine lămâile și se rade coaja de la două lămâi. Apoi stoarceți toate cele patru lămâi. Folosiți un storcător de citrice pentru răzuire și stoarcere pentru a obține cât mai mult suc.

3. Pasul

Puneți ghimbirul într-o cratiță mare cu apa, zahărul, sucul de lămâie și coaja de lămâie.

4. Pasul

Acum aduceți totul la fierbere și fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute. Aveți grijă ca tigaia să nu dea în clocot - eu am avut câteva mizerii pe ici pe colo!

5. Pasul

După ce siropul a fiert, se strecoară printr-o sită fină într-un bol. Puteți stoarce bine ghimbirul pentru a vă asigura că obțineți tot siropul delicios.

6. Pasul

Se toarnă siropul de ghimbir și lămâie în sticle de sticlă sterilizate cât este încă fierbinte și se închide imediat. Apropo, dacă vă întrebați dacă sticlele trebuie să fie sterilizate - da, cu siguranță trebuie, pentru ca siropul să se păstreze mai mult timp!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou