PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Spaghete cu vinete siciliene Alla Norma

Această rețetă se bazează pe amestecul aromat de roșii și vinete proaspete, cu o notă echilibrată de chili și busuioc. Acoperirea magnifică de brânză ricotta sărată ține totul împreună atât de armonios, făcând din această rețetă o capodoperă a bucătăriei italiene.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 1 Vinete mari Adăugat la
  • 400 g De spaghete Adăugat la
  • 400 g Conservă de roșii Adăugat la
  • 3 cuișoare De usturoi Adăugat la
  • 1 Chili (roșu) Adăugat la
  • O mână de frunze de busuioc proaspăt Adăugat la
  • 100 g De Ricotta Salata (se poate înlocui cu parmezan dacă este nevoie) Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la
  • 4 tbls De ulei de măsline extra virgin Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Începeți prin a tăia vinetele în rondele de jumătate de centimetru. Sărați fiecare strat într-o strecurătoare și lăsați-le să stea timp de aproximativ 30 de minute. Acest lucru va ajuta la scoaterea amărăciunii vinetelor, un sfat pe care l-am învățat de la cei mai buni. La final, clătiți vinetele și uscați-le.

2. Pasul

Se încălzește puțin ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați feliile de vinete și gătiți-le până se rumenesc pe ambele părți. Ar trebui să fie înmuiate, dar nu moi - textura perfectă este esențială.

3. Pasul

În timp ce vinetele se gătesc, puneți la fiert o oală cu apă sărată pentru spaghete. Amintiți-vă întotdeauna să sărați apa pentru paste - ajută la aromatizarea pastelor din interior spre exterior. Gătiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

4. Pasul

Între timp, se toacă usturoiul mărunt și se toacă ardeiul iute. Într-o tigaie separată, adăugați puțin ulei, usturoiul și ardeiul iute și rumeniți-le până când devin aromate. Adăugați conservele de roșii și desfaceți-le cu o lingură. Lăsați să fiarbă până se îngroașă ușor; de obicei durează aproximativ 15 minute, dar aveți încredere în instinctele dvs. aici.

5. Pasul

În acest moment, pastele ar trebui să fie gata. Scurgeți-le păstrând puțină apă pentru paste. Adăugarea a puțină apă de paste în sos ajută la îngroșarea acestuia și îl face să se lipească mai bine de paste, un sfat pe care l-am împărtășit cu toți prietenii mei de acasă.

6. Pasul

Încorporați vinetele fierte și busuiocul tocat în sosul de roșii.

7. Pasul

Combinați spaghetele scurse cu sosul. Amestecați bine, asigurându-vă că fiecare fir de spaghete este acoperit de sos.

8. Pasul

Se servește fierbinte, decorând cu rade generoase de Ricotta Salata (sau parmezan) și câteva frunze de busuioc proaspăt deasupra, se pecetluiește la fiecare îmbucătură, creând o simfonie de arome.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou