Sursa :: Johanna Mühlbauer for Adobe Stock
Supă de cartofi piure în 35 de minute
Una dintre supele mele preferate în mod absolut este această supă de piure de cartofi. Este hrănitoare, sățioasă și are o textură netedă și cremoasă, pur și simplu minunată. Este o rețetă grozavă pe care o fac de mulți ani și pe care o modific din când în când, dar gustul de bază rămâne mereu același și este pur și simplu irezistibil.
Ingrediente
- 6 mare Cartofi
- 2 scavenger
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 l bulion de legume
- 200 ml Cremă
- Sare, piper
- 2 Tablespoon unt
- pătrunjel proaspăt
- Crutoane (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti rețeta de supă de cartofi, mai întâi se curăță cartofii, morcovii și ceapa și se taie în bucăți de mărime medie. În acest moment este important să menționăm că mărimea bucăților afectează timpul de gătire. Bucățile mari necesită un timp de gătire mai lung.
Se pune untul într-o oală mare și se sotează în el ceapa și bucățile de usturoi până devin translucide. În timpul procesului de gătire sunt adesea întrebat ce căldură trebuie să fie. Aici vă recomand să sotați ceapa și usturoiul la foc mediu.
Acum adăugați bucățile de cartofi și morcov și lăsați-le să se prăjească câteva minute. Am constatat că acest lucru conferă vasului o aromă mai profundă.
Adăugați stocul de legume și fierbeți supa timp de aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt moi.
După ce legumele s-au înmuiat, puteți pasa supa cu ajutorul unui blender de mână sau într-un robot de bucătărie până la omogenizare. Nu uitați să nu setați aparatul la putere maximă, altfel supa va fi prea subțire. Vă recomand să începeți încet și să creșteți treptat viteza.
La final, se adaugă smântâna și se condimentează cu sare și piper. Adăugarea smântânii la sfârșit conferă o consistență și o aromă extra cremoasă.
Se servește supa de cartofi fierbinte și se ornează cu pătrunjel și crutoane (opțional). Adăugați puțină smântână în plus deasupra supei.