PUBLICITATE

Sursa :: araf60plus for Pixabay

Supa de porumb de încălzire călduros

Una dintre rețetele mele preferate este această supă de porumb consistentă și călduroasă. Nu numai că este incredibil de delicioasă, dar este și foarte ușor de făcut. Fac adesea această supă pentru familia mea și copiii mei o adoră, mai ales în lunile mai reci, când se simt bine să mănânce o supă încălzitoare. Ingredientele proaspete sunt deosebit de importante pentru aroma supei.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Boabe de porumb proaspete sau congelate Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 1 l Bulion de pui sau de legume Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • Sare, piper Adăugat la
  • O lingură de smântână pentru a servi (opțional) Adăugat la
  • Ierburi proaspete (pătrunjel sau arpagic) pentru decorare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

35 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de supă de porumb, mai întâi se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Dacă vă place un pic picantă, ca mie, puteți adăuga și o bucățică de ardei iute roșu.

2. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o oală mare și se sotează ceapa, usturoiul și eventual ardeiul iute. Întotdeauna o fac la foc mediu pentru ca ceapa să înceapă să se caramelizeze cu adevărat și să dea ulterior supei o dulceață plăcută.

3. Pasul

Se adaugă porumbul și se prăjește puțin. Am făcut această rețetă atât cu porumb proaspăt, cât și cu porumb congelat, ambele funcționează foarte bine, atâta timp cât porumbul este bine scurs.

4. Pasul

Se adaugă stocul de pui sau de legume și se aduce la fierbere. Eu prefer stocul de pui pentru că face supa mai bogată, dar stocul de legume este o opțiune vegetariană excelentă.

5. Pasul

Se fierbe supa la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Știți că este gata atunci când porumbul s-a înmuiat.

6. Pasul

Se pasează supa de porumb cu ajutorul unui blender de mână sau într-un blender până când supa devine cremoasă. Acum ar trebui să aibă o culoare galbenă frumoasă și o consistență cremoasă.

7. Pasul

Asezonați cu sare și piper și adăugați mai mult bulion, dacă este necesar, dacă supa este prea groasă.

8. Pasul

Se toarnă supa de porumb în boluri, se ornează cu o lingură de smântână și ierburi proaspete tocate și se servește fierbinte. Poftă bună!

Reels

Nou