PUBLICITATE

Sursa :: babsi_w by Adobe Stock

Tăieței austrieci de casă cu mac

Această rețetă de tăiței cu semințe de mac este un fel de mâncare tradițională populară din bucătăria austriacă pe care am pregătit-o adesea acasă. Interacțiunea dintre găluștele de cartofi dulci, semințele de mac crocante și scorțișoara picantă creează o experiență gustativă irezistibilă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Cartofi Adăugat la
  • 250 g făină Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • 150 g Semințe de mac (măcinate) Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 100 g unt Adăugat la
  • 1 Tablespoon Scorțișoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru tăițeii austrieci cu semințe de mac, mai întâi se spală cartofii, apoi se fierb până se înmoaie. Cojiți-i cât sunt fierbinți și presați-i printr-un storcător de cartofi. Este important să presați cartofii cât sunt încă calzi, pentru a putea fi combinați bine cu restul ingredientelor mai târziu.

2. Pasul

Acum adăugați făina, oul și un vârf de cuțit de sare și frământați totul până obțineți un aluat mediu-rezistent. Aluatul nu trebuie să fie prea lipicios, altfel pastele se pot desface mai târziu, la gătit.

3. Pasul

Se modelează aluatul în rulouri și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm lungime. Mă asigur că toate bucățile de paste au aproximativ aceeași dimensiune, astfel încât să se gătească uniform.

4. Pasul

Puneți pastele în apă clocotită cu sare și fierbeți-le timp de aproximativ 10 minute, până când se ridică la suprafață.

5. Pasul

În timp ce pastele se fierb, se topesc semințele de mac și zahărul într-o tigaie cu untul și se amestecă până se caramelizează ușor. Acest pas conferă pastelor cu semințe de mac gustul dulce caracteristic.

6. Pasul

Scurgeți tăițeii fierți și lăsați-i să se scurgă puțin, apoi amestecați-i cu amestecul de semințe de mac și zahăr până când sunt bine acoperiți peste tot. Fiți atenți aici pentru ca tăițeii fragede să nu se destrame.

7. Pasul

Se presară tăițeii austrieci cu mac cu scorțișoară și se pudrează cu zahăr pudră înainte de servire. Presărarea cu zahăr pudră conferă tăițeilor cu mac o notă fină, dulce, care rotunjește felul de mâncare.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou