Sursa :: fesoj for iStockPhotos
Tiramisu de mere festiv
Această rețetă de tiramisu de mere este un adevărat sfat de insider printre propriile mele creații de desert. Combinația dintre merele proaspete acrișoare, crema dulce de mascarpone și cacao cu ciocolată este irezistibilă. Este o variantă cu adevărat interesantă și delicioasă a tiramisu-ului tradițional, care cu siguranță vă va încânta oaspeții. Ușor de preparat, această rețetă nu impresionează doar prin aroma sa excepțională, ci și prin aspectul său unic.
Ingrediente
- 3 dimensiune medie Mere
- sucul de la o lămâie
- 100 g zahăr
- 200 g Ladyfingers
- 3 ouă
- 500 g mascarpone
- 100 g zahăr de cofetărie
- 2 Lingură cacao
- 1 Pinch sare
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face tiramisu de mere, începeți prin a pregăti merele. Se curăță de coajă, se curăță de miez și se taie în cuburi mici. Se topește zahărul într-o tigaie și se adaugă merele tăiate cubulețe. Deglați cu sucul de lămâie și fierbeți scurt până când merele sunt moi.
În timp ce merele se răcesc, se separă ouăle. Se bat gălbenușurile de ou cu zahărul pudră până devin spumoase. Vă recomand să puneți bolul într-o baie de apă fierbinte pentru a face amestecul foarte cremos.
Acum se încorporează mascarpone în amestecul de gălbenuș de ou și zahăr până când totul este bine combinat. Bateți albușurile de ou cu un vârf de sare până când devin tari și încorporați-le în crema de mascarpone.
Se așază în straturi, într-o tavă de copt, se întind merele răcite și se acoperă cu crema de mascarpone. Repetați acest pas până când toate ingredientele au fost folosite.
La final, se pudrează tiramisu de mere cu cacao. Vă recomandăm să folosiți o sită fină pentru a obține un praf uniform de cacao.
Puneți tiramisu de mere la frigider pentru cel puțin o oră, pentru ca acesta să se infuzeze bine. Se servește rece.