PUBLICITATE

Sursa :: Elenasfotos via Getty Images

Tiramisu festiv cu speculoos și zmeură

Această rețetă de "Tiramisu cu speculoos și zmeură" duce desertul tradițional italian la un nou nivel. Este ideală pentru sezonul festiv, când zmeura proaspătă este greu de găsit. Înlocuirea biscuiților ladyfingers cu biscuiți speculoos adaugă o aromă și o textură unică, în timp ce zmeura face desertul ușor și răcoritor. Am făcut această rețetă de multe ori pentru prieteni și familie și a fost întotdeauna un mare succes!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 200 g Biscuiți Speculoos Adăugat la
  • 500 g mascarpone Adăugat la
  • 4 gălbenușuri de ou Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 1 păstaie de vanilie Adăugat la
  • 2 Lingură Amaretto (opțional) Adăugat la
  • 300 g Zmeură (proaspătă sau congelată) Adăugat la
  • Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti tiramisu de speculoos cu zmeură, începeți prin a zdrobi biscuiții speculoos într-o pungă de congelare. Pentru aceasta funcționează foarte bine un ac de rulare sau fundul unui pahar. Vreți să aveți un amestec de bucăți mai mari și mai fine - acest lucru va da tiramisu-ului dvs. o textură excelentă.

2. Pasul

Într-un castron mare, bateți gălbenușurile de ou, zahărul, semințele de la o păstaie de vanilie și (dacă doriți) amaretto până când devin cremoase. Apoi adăugați mascarpone și amestecați bine până când totul este bine combinat. Un mic sfat: mascarpone bate mai bine atunci când este la temperatura camerei.

3. Pasul

Acum puneți jumătate din biscuiții speculoos fărâmițați într-un castron. Întindeți deasupra jumătate din crema de mascarpone și adăugați un strat de zmeură. Repetați straturile cu restul ingredientelor.

4. Pasul

Puneți tiramisu speculoos cu zmeură la frigider pentru cel puțin 2 ore, pentru ca acesta să se întărească bine. Se pudrează cu zahăr pudră înainte de servire. Se pot adăuga și zmeură proaspătă sau mentă pentru decorare.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou