PUBLICITATE
Tort de ciocolată decadent: o explozie de arome și texturi!

Tort de ciocolată decadent: o explozie de arome și texturi!

Acest tort de ciocolată este un deliciu pentru orice iubitor de ciocolată. Straturi bogate de blat de ciocolată, umplut cu cremă de ciocolată fină și decorat cu ciocolată topită și fructe proaspete.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Pentru blat

  • 214 căni făină Adăugat la
  • 2 căni zahăr granulat Adăugat la
  • 34 căni cacao neîndulcită Adăugat la
  • 2 lingurițe praf de copt Adăugat la
  • 112 lingurițe bicarbonat de sodiu Adăugat la
  • 1 linguriță sare Adăugat la
  • 1 cană lapte Adăugat la
  • 12 cană ulei vegetal Adăugat la
  • 2 ouă mari Adăugat la
  • 2 lingurițe extract de vanilie Adăugat la
  • 1 cană apă clocotită Adăugat la
  • 1 pachet ciocolată neagră Adăugat la
  • Fructe proaspete pentru decor opțional Adăugat la

Pentru cremă

  • 112 căni ciocolată amăruie mărunțită Adăugat la
  • 1 cană smântână lichidă pentru gătit Adăugat la
  • 14 cană unt nesărat tăiat în cuburi mici Adăugat la
  • 1 linguriță extract de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 350 de grade Fahrenheit. Tapetați două forme rotunde de 9 inch cu hârtie de copt. Într-un bol mare, combinați făina, zahărul granulat, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecați bine.

Tort de ciocolată decadent: o explozie de arome și texturi! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Adăugați laptele, uleiul vegetal, ouăle și extractul de vanilie și amestecați până când ingredientele sunt bine incorporate. Adăugați apa clocotită și amestecați bine. Aluatul va fi destul de lichid.

Tort de ciocolată decadent: o explozie de arome și texturi! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Turnați aluatul în cele două forme pregătite și coaceți timp de 30-35 de minute sau până când un scobitor introdus în mijlocul prăjiturii iese curat. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet pe un grătar de răcire.

Tort de ciocolată decadent: o explozie de arome și texturi! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Pentru a face crema, într-un vas mic, încălziți smântâna lichidă, esența și untul la foc mediu, amestecând continuu. Adăugați ciocolata și amestecați până la incorporare, apoi mai lăsați să fiarbă fără clocot 5 minute sau până crema devine mai groasă.

Tort de ciocolată decadent: o explozie de arome și texturi! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

5. Pasul

Tăiați blatul de tort în două pe orizontală, astfel încât să obțineți două foi. Întindeți o parte din cremă uniform pe prima foaie de tort și apoi acoperiți cu a doua foaie. Întindeți restul de cremă pe partea de sus și lateralele tortului, folosind o spatulă.

Tort de ciocolată decadent: o explozie de arome și texturi! - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou