PUBLICITATE

Sursa :: A_Lein from Getty Images

Tort de morcovi fără nuci

Prăjitura de morcovi fără nuci este una dintre rețetele mele preferate pe care am făcut-o de mai multe ori. Este gustoasă, suculentă, simplă și perfectă pentru cei care nu pot sau nu vor să consume nuci. Prepararea nu este dificilă, iar rezultatul merită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 300 g Morcovi Adăugat la
  • 200 g făină Adăugat la
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 150 ml Uleiuri Adăugat la
  • 3 ks ouă Adăugat la
  • 1 bal Praf de copt Adăugat la
  • 1 ro scorțișoară măcinată Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

75 min.
1. Pasul

Se curăță morcovii de coajă și se dau pe răzătoarea fină. Acest pas este important pentru că astfel se obține maximul de suc din morcovi, care conferă prăjiturii o finețe unică.

2. Pasul

Se bat ouăle cu zahărul. Se adaugă uleiul, făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara.

3. Pasul

La final, se adaugă morcovii rași. Se amestecă bine aluatul.

4. Pasul

Se tapetează o formă de copt (pătrată sau dreptunghiulară, de 20 cm) cu hârtie de copt și se toarnă aluatul în ea. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45-55 de minute.

5. Pasul

După ce s-a răcit, tortul poate fi pudrat cu zahăr pudră sau stropit cu zahăr pudră.

Reels

Nou