PUBLICITATE

Sursa :: pixelshot from Canva

Tortă de ciocolată cu zmeură

Torta de ciocolată și zmeură perfectă, potrivită pentru o petrecere sau o întâlnire cu prietenii.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Adesea

  • 200 g de ciocolată neagră Adăugat la
  • 150 g Ulei Adăugat la
  • 150 g Zahăr Adăugat la
  • 5 bucată ouă Adăugat la
  • 1 ro Cum Adăugat la
  • 70 g Făină netedă Adăugat la
  • 1 Articolul Praf de copt Adăugat la

Crem:

  • 300 g Ciocolată fierbinte Adăugat la
  • 250 g mascarpone Adăugat la
  • 400 ml Unt de plantă Adăugat la

Alte:

  • ciocolată Adăugat la
  • zmeură Adăugat la
  • Gem Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o formă de tort (20 cm în diametru) astfel încât să o acoperiți cu hârtie de copt.

2. Pasul

Pe baia de aburi, topim ciocolata cu unt. Adaugăm zahărul și amestecăm până se dizolvă complet. Apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, și la final adăugăm cacao amestecata cu făină și praf de copt, pe care o cernem pentru a evita formarea cocoloașelor. Umplem forma cu aluat și coacem timp de 40 de minute.

3. Pasul

Pregătim crema astfel, amestecăm ciocolata topită, răcită dar încă lichidă cu mascarpone.

4. Pasul

Smântâna o bătim și o adăugăm la cremă.

5. Pasul

Împărțim corpul în 2 sau 3 părți și le ungem cu gem și cremă. De asemenea, ungem tortul și pe partea exterioară.

6. Pasul

În cele din urmă o vom acoperi cu ciocolată și o vom decora cu zmeură.

Reels

Nou