PUBLICITATE

Sursa :: eakmoto271 from Canva

Ulei de usturoi

Rețetă de ulei de usturoi, util atât pentru salate, cât și pentru marinadă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 500 ml Ulei de măsline extravirgin Adăugat la
  • 10 Cuișoare usturoi Adăugat la
  • 1 Lingura sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Curățați usturoiul și tăiați-l în felii subțiri.

2. Pasul

Turnați uleiul de măsline într-un vas mic și adăugați usturoiul.

3. Pasul

Încălziți uleiul la o temperatură medie și când usturoiul începe să fiarbă, reduceți temperatura la un nivel scăzut.

4. Pasul

Gătiți încet timp de aproximativ 15 minute, până când usturoiul începe să-și capete culoarea aurie.

5. Pasul

Scoateți oala de pe foc și lăsați uleiul cu usturoi să se răcească la temperatura camerei.

6. Pasul

Trecem uleiul printr-o sita fina intr-un borcan sterilizat si adaugam sare.

7. Pasul

Închideți bine și păstrați în frigider până la 2 luni.

Reels

Nou