PUBLICITATE

Sursa :: Erwin Quintana from Pexels

Bagel

Vă puteți începe ziua cu un covrig delicios, îl puteți pregăti pentru micul dejun sau brunch sau pur și simplu îl puteți mânca alături de cafea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 500 g Făină netedă Adăugat la
  • 2 linguri Săruri Adăugat la
  • 2 linguri Zahăr Adăugat la
  • 2 linguri Drojdie uscată Adăugat la
  • 300 ml Apă călduță Adăugat la
  • 2 Linguri miere Adăugat la
  • 1 Linguri Semințe de susan pentru presărare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

140 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, se amestecă făina, sarea, zahărul și drojdia uscată. Adăugați apa călduță și lucrați până obțineți un aluat omogen. Aluatul este un pic mai tare, dar este normal.

2. Pasul

Puneți aluatul într-un castron, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră. Aluatul ar trebui să-și fi dublat volumul, dacă nu, lăsați-l să mai crească puțin.

3. Pasul

După ce a crescut, se împarte aluatul în opt părți egale. Se modelează fiecare parte într-o minge și se face o gaură în mijloc cu diametrul de aproximativ 3 cm. Așezați covrigii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și lăsați să crească din nou timp de 15-20 de minute.

4. Pasul

Între timp, aduceți apa și mierea la fierbere într-o cratiță. Se pun covrigeii în apa clocotită și se fierb timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Aluatul se va întări și va căpăta o formă fermă pe măsură ce se gătește. Folosesc apa și mierea pentru a da covrigilor culoarea aurie tipică și gustul plăcut. Puneți covrigii înapoi pe foaia de copt.

5. Pasul

Se presară covrigii cu semințe de susan, semințe de mac sau sare grunjoasă, în funcție de gustul dumneavoastră. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 210°C timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii. Experiența mea este că la coacere se formează o crustă frumoasă și crocantă.

6. Pasul

Apoi lăsați covrigii să se răcească pe un grătar de sârmă. Odată răciți, sunt ideali pentru a fi mâncați imediat. Covrigii răciți sunt ușor de feliat și de întins.

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.
Marcela_Marce
Marcela_Marce
Previzualizare rețetă Croissante pufoase cu unt
Videorecetă

Croissante pufoase cu unt

O gustare rapidă, foarte pufoase, de luat la pachețel sau atunci cand simți nevoia sa mananci ceva si nu știi ce. Se pot combina cu dulceață sau cu tot felul de creme tartinabile, in funcție de gustul fiecăruia.

Biscuiți sănătoși de ovăz fără zahăr

Îmi plac acești biscuiți sănătoși din fulgi de ovăz! Este o gustare rapidă și ușoară atunci când ai poftă de ceva dulce. Cu ingrediente naturale și fără zahăr, au o aromă minunată. Prin experiența mea personală cu această rețetă, am găsit câteva sfaturi și trucuri utile pentru a-i face perfecți.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc
Videorecetă

Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc

Aceste cornulețe cu untură sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru gustarea de după-amiază. Sunt crocante, aromate și pline de gust, iar untura le conferă o textură perfectă. Rețeta este ușor de urmat și se prepară rapid.

Panglică de aluat de arțar cu arțar cu nuci pecan

Ușor de făcut și incredibil de gustos, împletitură de foitaj cu arțar și nuci pecan este un desert pe care l-am făcut de multe ori pentru cei dragi mie. Parfumat cu caramel, gustul amărui al nucilor pecan și lejeritatea foii de foitaj îl fac greu de rezistat.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

Rulouri simple pentru micul dejun

Întotdeauna mi-a plăcut pâinea de casă. Mirosul, gustul și textura ei sunt complet incomparabile cu ceea ce cumperi din magazin. Deseori fac aceste chifle simple pentru micul dejun. Sunt moi, pufoase și perfecte pentru a fi unse cu unt sau gem. Cel mai bun lucru este că sunt foarte simplu de preparat.

Chiflă fără ulei

Familia mea adoră chiflele și pâinea cu drojdie, dar, ca dietetician, încerc întotdeauna să găsesc versiuni mai sănătoase ale alimentelor noastre preferate. Am păstrat acest aluat fără ulei și, datorită profesiei mele și experienței personale, știu că îndeplinește toate criteriile pentru o dietă sănătoasă.

Rețete similare

Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Gogoși pufoase cu gem de căpșuni
Videorecetă

Gogoși pufoase cu gem de căpșuni

Aceste gogoși pufoase sunt perfecte pentru micul dejun sau gustare, fiind moi și delicioase, asemenea unui nor de dimineață. În plus, rețeta este foarte ușor de urmat.
Marcela_Marce
Marcela_Marce
Previzualizare rețetă Croissante pufoase cu unt
Videorecetă

Croissante pufoase cu unt

O gustare rapidă, foarte pufoase, de luat la pachețel sau atunci cand simți nevoia sa mananci ceva si nu știi ce. Se pot combina cu dulceață sau cu tot felul de creme tartinabile, in funcție de gustul fiecăruia.

Biscuiți sănătoși de ovăz fără zahăr

Îmi plac acești biscuiți sănătoși din fulgi de ovăz! Este o gustare rapidă și ușoară atunci când ai poftă de ceva dulce. Cu ingrediente naturale și fără zahăr, au o aromă minunată. Prin experiența mea personală cu această rețetă, am găsit câteva sfaturi și trucuri utile pentru a-i face perfecți.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc
Videorecetă

Cornulețe delicioase cu untură și rahat turcesc

Aceste cornulețe cu untură sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru gustarea de după-amiază. Sunt crocante, aromate și pline de gust, iar untura le conferă o textură perfectă. Rețeta este ușor de urmat și se prepară rapid.

Panglică de aluat de arțar cu arțar cu nuci pecan

Ușor de făcut și incredibil de gustos, împletitură de foitaj cu arțar și nuci pecan este un desert pe care l-am făcut de multe ori pentru cei dragi mie. Parfumat cu caramel, gustul amărui al nucilor pecan și lejeritatea foii de foitaj îl fac greu de rezistat.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca este un desert clasic din Mallorca, de care m-am atașat în mod deosebit în timpul unei vacanțe pe insulă. Pâinea plată făcută din aluat de drojdie este remarcabil de ușoară, are o dulceață perfectă și este de-a dreptul divină atunci când este servită proaspăt scoasă din cuptor. Exact ceea ce trebuie pentru a aduce acasă o bucățică de senzație de vară în diminețile înzăpezite de iarnă.

Rulouri simple pentru micul dejun

Întotdeauna mi-a plăcut pâinea de casă. Mirosul, gustul și textura ei sunt complet incomparabile cu ceea ce cumperi din magazin. Deseori fac aceste chifle simple pentru micul dejun. Sunt moi, pufoase și perfecte pentru a fi unse cu unt sau gem. Cel mai bun lucru este că sunt foarte simplu de preparat.

Chiflă fără ulei

Familia mea adoră chiflele și pâinea cu drojdie, dar, ca dietetician, încerc întotdeauna să găsesc versiuni mai sănătoase ale alimentelor noastre preferate. Am păstrat acest aluat fără ulei și, datorită profesiei mele și experienței personale, știu că îndeplinește toate criteriile pentru o dietă sănătoasă.

Reels

Nou