PUBLICITATE

Sursa :: Erwin Quintana from Pexels

Bagel

Vă puteți începe ziua cu un covrig delicios, îl puteți pregăti pentru micul dejun sau brunch sau pur și simplu îl puteți mânca alături de cafea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 500 g Făină netedă Adăugat la
  • 2 linguri Săruri Adăugat la
  • 2 linguri Zahăr Adăugat la
  • 2 linguri Drojdie uscată Adăugat la
  • 300 ml Apă călduță Adăugat la
  • 2 Linguri miere Adăugat la
  • 1 Linguri Semințe de susan pentru presărare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

140 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, se amestecă făina, sarea, zahărul și drojdia uscată. Adăugați apa călduță și lucrați până obțineți un aluat omogen. Aluatul este un pic mai tare, dar este normal.

2. Pasul

Puneți aluatul într-un castron, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră. Aluatul ar trebui să-și fi dublat volumul, dacă nu, lăsați-l să mai crească puțin.

3. Pasul

După ce a crescut, se împarte aluatul în opt părți egale. Se modelează fiecare parte într-o minge și se face o gaură în mijloc cu diametrul de aproximativ 3 cm. Așezați covrigii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și lăsați să crească din nou timp de 15-20 de minute.

4. Pasul

Între timp, aduceți apa și mierea la fierbere într-o cratiță. Se pun covrigeii în apa clocotită și se fierb timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Aluatul se va întări și va căpăta o formă fermă pe măsură ce se gătește. Folosesc apa și mierea pentru a da covrigilor culoarea aurie tipică și gustul plăcut. Puneți covrigii înapoi pe foaia de copt.

5. Pasul

Se presară covrigii cu semințe de susan, semințe de mac sau sare grunjoasă, în funcție de gustul dumneavoastră. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 210°C timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii. Experiența mea este că la coacere se formează o crustă frumoasă și crocantă.

6. Pasul

Apoi lăsați covrigii să se răcească pe un grătar de sârmă. Odată răciți, sunt ideali pentru a fi mâncați imediat. Covrigii răciți sunt ușor de feliat și de întins.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou