PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Budincă de orez cu ciocolată de casă de la zero

Această rețetă prezintă o întorsătură unică a budincii de orez clasice, încorporând ciocolată pentru un strat suplimentar de răsfăț.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 ceașcă De orez cu bob scurt Adăugat la
  • 2 căni de apă Adăugat la
  • 4 căni De lapte integral Adăugat la
  • 12 ceașcă de zahăr Adăugat la
  • 12 ceașcă De pudră de cacao neîndulcită Adăugat la
  • 14 linguriță sare Adăugat la
  • 1 linguriță extract de vanilie Adăugat la
  • Frișcă bătută (pentru servire) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Clătiți orezul sub apă rece. Din experiență, am învățat că acesta este un pas esențial, deoarece spală excesul de amidon și împiedică orezul să se aglomereze în timpul gătitului.

2. Pasul

Se combină orezul clătit cu apa într-o oală de dimensiuni medii și se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mic timp de 15 minute sau până când apa a fost absorbită.

3. Pasul

În timp ce fierbeți orezul, bateți în același timp laptele, zahărul, pudra de cacao și sarea într-un bol separat. Vă recomand să cerneți pudra de cacao în prealabil pentru a vă asigura că se amestecă bine și evitați formarea de cocoloașe.

4. Pasul

După ce orezul a absorbit apa, adăugați ingredientele amestecate în oala cu orez. Se amestecă bine.

5. Pasul

Se fierbe la foc mic timp de 30-35 de minute. Aveți grijă să amestecați din când în când pentru a împiedica orezul să se lipească de tigaie, asigurându-vă că budinca rămâne cremoasă și bogată.

6. Pasul

Când amestecul s-a îngroșat până la o consistență asemănătoare unei budinci, se ia de pe foc. Apoi, se amestecă extractul de vanilie. Acest lucru produce acea aromă de desert caracteristică pe care o iubim cu toții.

7. Pasul

Împărțiți budinca în farfurii de servire individuale. Se lasă să se răcească la temperatura camerei înainte de a se răci la frigider pentru câteva ore.

8. Pasul

Se servește fiecare bol de budincă cu câte o lingură de frișcă deasupra.

Reels

Nou