PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Caramel de ciocolată cu caramel de casă

Fiecare bucată din această Caramel Toffee este un amestec de dulceață, cremozitate și nucă, pur și simplu irezistibil. Este, de asemenea, un cadou de casă excelent pentru a exprima dragostea și căldura în timpul anotimpurilor festive.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 1 ceașcă zahăr cristal Adăugat la
  • 1 ceașcă Zahăr brun ambalat Adăugat la
  • 1 ceașcă unt nesărat Adăugat la
  • 12 ceașcă Sirop de porumb ușor Adăugat la
  • 12 linguriță sare Adăugat la
  • 1 linguriță Extract de vanilie pură Adăugat la
  • 1 ceașcă Migdale prăjite tocate Adăugat la
  • 112 căni Chipsuri de ciocolată semidulce sau neagră Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Înainte de a începe, vă sugerez să tapetați o tavă de copt de 9x13 inch cu hârtie pergament. Aveți încredere în mine - face ca scoaterea caramelului din tavă să fie mult mai ușoară.

2. Pasul

Începeți prin a combina zaharurile, untul, siropul de porumb și sarea într-o cratiță mare, cu fundul gros, la foc mediu. Amestecați amestecul ocazional cu un tel pentru a dizolva zahărul și asigurați-vă că răzuiți pe pereții cratiței pentru a evita orice cristale de zahăr.

3. Pasul

Pe măsură ce amestecul ajunge la fierbere, atașați un termometru pentru bomboane pe marginea cratiței. Eu personal jur pe termometrul pentru bomboane, deoarece oferă o temperatură exactă. Vreți să gătiți amestecul până când ajunge la 290 grade F, care este "stadiul de crăpătură moale". Introduceți aici un sfat pro-tip, aici este momentul în care răbdarea este cheia. S-ar putea să dureze ceva timp pentru ca temperatura să ajungă, dar merită.

4. Pasul

Când temperatura atinge pragul, se ia cratița de pe foc și se adaugă imediat extractul de vanilie și jumătate din migdalele tocate. Amestecul va sfârâi, așa că aveți grijă!

5. Pasul

Acum vine partea cea mai bună. Turnați amestecul în vasul de copt pregătit, întinzându-l uniform cu ajutorul unei spatule. Cireașa de pe tortul caramel toffee este ciocolata. În timp ce caramelul este fierbinte, presărați chipsuri de ciocolată peste el. Așteptați aproximativ 5 minute pentru ca ciocolata să se topească, apoi puteți folosi o spatulă pentru a o întinde uniform pe toată suprafața. Presărați migdalele rămase pe deasupra.

6. Pasul

Lăsați caramelul caramelizat să se răcească complet, aproximativ 1-2 ore. După ce s-a răcit, o puteți rupe sau tăia în bucăți. Pentru pătrate perfecte, tăiați carameaua când este pe jumătate răcită, face treaba mai ușoară.

7. Pasul

Pasul final, cel mai bun, într-adevăr - savurați caramel toffee de casă! Împărtășiți bucățile de caramel cu familia și prietenii sau împachetați-le în cutiuțe drăguțe, un mic cadou perfect pentru perioada sărbătorilor.

Reels

Nou