PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: RitaE

Cartofi și gratin de praz rapid și ușor

Această rețetă de "Cartofi cu praz gratinat" este una dintre mâncărurile mele preferate de iarnă. Este cremoasă, încălzitoare și extrem de sățioasă. Am făcut acest fel de mâncare de nenumărate ori pentru familia și prietenii mei și este întotdeauna un mare succes. Prazul și cartofii proaspeți sunt fierți la aburi cu usturoi și apoi coapte în cuptor- un deliciu pentru palat!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 800 Gram Cartofi Adăugat la
  • 2 Bucată Praz Adăugat la
  • 200 Gram Brânză rasă (Gouda sau Emmental) Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • 100 ml lapte Adăugat la
  • 2 tocat căței de usturoi Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • nucșoară Adăugat la
  • 2 Tablespoon unt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Pentru a recrea gratinul de cartofi și praz, începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200 de grade Celsius. Este important ca cuptorul să fie complet preîncălzit, astfel încât gratinul să se gătească uniform.

2. Pasul

În timp ce cuptorul se preîncălzește, se curăță și se spală cartofii. Apoi tăiați-i în felii subțiri. Acest lucru se poate face cu un cuțit sau cu o mandolină. Cu cât feliile sunt mai subțiri, cu atât se vor găti mai repede și mai uniform.

3. Pasul

Curățați prazul și tăiați-l în inele subțiri. Eu prefer să tai partea de jos și partea de sus a prazului pentru a păstra doar partea cea mai suculentă și mai aromată.

4. Pasul

Se curăță și se taie mărunt cățeii de usturoi.

5. Pasul

Într-o cratiță rezistentă la cuptor (dacă nu aveți una, puteți folosi o caserolă), topiți untul și prăjiți în el usturoiul tocat. Aveți grijă ca usturoiul să nu se ardă.

6. Pasul

Se adaugă feliile de cartofi și prazul și se amestecă pentru a le distribui în unt și usturoi. Lăsați-le să fiarbă la foc mic câteva minute.

7. Pasul

Se adaugă smântâna și laptele și se asezonează cu sare, piper și un vârf de nucșoară. Se lasă să fiarbă la foc mic câteva minute. Astfel se vor înmuia cartofii și prazul și se vor uni aromele.

8. Pasul

Se întinde brânza rasă uniform deasupra.

9. Pasul

Puneți tava sau caserola în cuptorul preîncălzit și coaceți gratinul timp de 25-30 de minute, sau până când partea de sus este aurie și crocantă.

10. Pasul

Se lasă gratinul de cartofi și praz să se răcească câteva minute înainte de servire. Acest lucru îl face și mai suculent și permite ca aromele să iasă mai bine la iveală.

Rețete similare

Cartofi sălbatici și legume gratinate

Acest delicios gratin de cartofi și legume este una dintre rețetele mele preferate. Crusta crocantă de brânză, combinată cu cartofii aromați și legumele crocante, creează o explozie unică de gust. Am făcut această rețetă de mai multe ori în bucătăria mea și este întotdeauna un succes!

Cartofi fierti cu spanac și feta

O masă simplă și sănătoasă, perfectă pentru o cină rapidă. Amestecul de spanac proaspăt, brânză feta și cartofi calzi este pur și simplu incredibil.

Caserolă de cartofi și varză murată

Caserola de cartofi și varză din bucătăria șvabă este una dintre mâncărurile mele preferate, mai ales în sezonul rece. Combinația dintre cartofi și varză poate părea ciudată la început, dar are un gust senzațional de bun. Caserola de cartofi este o mâncare consistentă și încălzitoare, perfectă pentru zilele reci de toamnă și iarnă.

"Reiberdatschi" Clătite bavareze de cartofi bavareze

Întotdeauna îmi place să gătesc Reiberdatschi pentru familia mea, mai ales atunci când este frig afară și ne dorim ceva confortabil. Este un fel de mâncare tipic bavarez, care este preferat în multe gospodării din sudul Germaniei. Sunt crocante, sărate și incredibil de gustoase, mai ales când sunt servite cu sos de mere proaspăt.

Supă de cartofi piure în 35 de minute

Una dintre supele mele preferate în mod absolut este această supă de piure de cartofi. Este hrănitoare, sățioasă și are o textură netedă și cremoasă, pur și simplu minunată. Este o rețetă grozavă pe care o fac de mulți ani și pe care o modific din când în când, dar gustul de bază rămâne mereu același și este pur și simplu irezistibil.

Cartofi fierți cu ciuperci prăjite

Acesta este un fel de mâncare simplu, dar delicios, care este perfect ca garnitură sau fel principal. Este de asemenea un excelent fel de mâncare vegetarian. Amestecul de ciuperci terestre și cartofi cremoși este pur și simplu irezistibil. Acest fel de mâncare este ușor de făcut și necesită foarte puține ingrediente.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cartofi țărănești la cuptor - rețeta simplă și gustoasă
Videorecetă

Cartofi țărănești la cuptor - rețeta simplă și gustoasă

Cartofii țărănești sunt o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru o masă de familie sau pentru a fi servită ca garnitură la o cină festivă.

Legume la cuptor cu cartofi rapid și ușor de gătit vegetarian

Înainte de a descoperi această rețetă de legume la cuptor cu cartofi, mă chinuiam de multe ori să pregătesc un fel de mâncare gustoasă care să fie și sănătoasă. De când am făcut această rețetă pentru prima dată, ea a devenit un element permanent în bucătăria mea. Combinația dintre legumele la cuptor și cartofii crocanți este pur și simplu irezistibilă și abia aștept să o prepar de fiecare dată.

Rețete similare

Cartofi sălbatici și legume gratinate

Acest delicios gratin de cartofi și legume este una dintre rețetele mele preferate. Crusta crocantă de brânză, combinată cu cartofii aromați și legumele crocante, creează o explozie unică de gust. Am făcut această rețetă de mai multe ori în bucătăria mea și este întotdeauna un succes!

Cartofi fierti cu spanac și feta

O masă simplă și sănătoasă, perfectă pentru o cină rapidă. Amestecul de spanac proaspăt, brânză feta și cartofi calzi este pur și simplu incredibil.

Caserolă de cartofi și varză murată

Caserola de cartofi și varză din bucătăria șvabă este una dintre mâncărurile mele preferate, mai ales în sezonul rece. Combinația dintre cartofi și varză poate părea ciudată la început, dar are un gust senzațional de bun. Caserola de cartofi este o mâncare consistentă și încălzitoare, perfectă pentru zilele reci de toamnă și iarnă.

"Reiberdatschi" Clătite bavareze de cartofi bavareze

Întotdeauna îmi place să gătesc Reiberdatschi pentru familia mea, mai ales atunci când este frig afară și ne dorim ceva confortabil. Este un fel de mâncare tipic bavarez, care este preferat în multe gospodării din sudul Germaniei. Sunt crocante, sărate și incredibil de gustoase, mai ales când sunt servite cu sos de mere proaspăt.

Supă de cartofi piure în 35 de minute

Una dintre supele mele preferate în mod absolut este această supă de piure de cartofi. Este hrănitoare, sățioasă și are o textură netedă și cremoasă, pur și simplu minunată. Este o rețetă grozavă pe care o fac de mulți ani și pe care o modific din când în când, dar gustul de bază rămâne mereu același și este pur și simplu irezistibil.

Cartofi fierți cu ciuperci prăjite

Acesta este un fel de mâncare simplu, dar delicios, care este perfect ca garnitură sau fel principal. Este de asemenea un excelent fel de mâncare vegetarian. Amestecul de ciuperci terestre și cartofi cremoși este pur și simplu irezistibil. Acest fel de mâncare este ușor de făcut și necesită foarte puține ingrediente.
Denisa_Roxana
Denisa_Roxana
Previzualizare rețetă Cartofi țărănești la cuptor - rețeta simplă și gustoasă
Videorecetă

Cartofi țărănești la cuptor - rețeta simplă și gustoasă

Cartofii țărănești sunt o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru o masă de familie sau pentru a fi servită ca garnitură la o cină festivă.

Legume la cuptor cu cartofi rapid și ușor de gătit vegetarian

Înainte de a descoperi această rețetă de legume la cuptor cu cartofi, mă chinuiam de multe ori să pregătesc un fel de mâncare gustoasă care să fie și sănătoasă. De când am făcut această rețetă pentru prima dată, ea a devenit un element permanent în bucătăria mea. Combinația dintre legumele la cuptor și cartofii crocanți este pur și simplu irezistibilă și abia aștept să o prepar de fiecare dată.

Reels

Nou