PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi

Ceapă murată rapidă și ușoară de casă

Acestea sunt atât de simplu de făcut și au un gust mult mai bun decât orice ai putea cumpăra vreodată de la un magazin!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 1 Ceapă roșie mare (merge și ceapa albă sau galbenă) Adăugat la
  • 1 ceașcă De oțet alb Adăugat la
  • 1 lingură de zahăr Adăugat la
  • 112 linguriță de sare Adăugat la
  • 1 ceașcă De apă călduță, doar cât să se dizolve zahărul și sarea Adăugat la
  • Alte arome pe care ați putea dori să le adăugați sunt: semințe de coriandru, boabe de piper, căței de usturoi etc., dar acestea sunt opționale. Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Începeți prin a curăța și a tăia ceapa în felii subțiri. Am descoperit că o mandolină este foarte utilă pentru a obține acele felii uniforme și subțiri, dar dacă nu aveți una, un cuțit bine ascuțit va fi de ajuns.

2. Pasul

Într-o cană sau într-un bol mic, dizolvați zahărul și sarea în apa caldă, amestecând până când nu mai există granule. Astfel se creează saramura care stă la baza oricărui proces de murare.

3. Pasul

La soluția dizolvată de zahăr și sare se adaugă oțetul și se amestecă bine.

4. Pasul

Dacă preferați un plus de aromă în ceapa murată, nu ezitați să adăugați alte arome în soluția de saramură de mai sus. Prăjirea condimentelor în prealabil poate cu siguranță să intensifice jocul de arome!

5. Pasul

Acum vine pasul crucial, într-un borcan curat (de preferat un borcan mason), puneți feliile de ceapă în straturi. Odată ce ați făcut acest lucru, turnați soluția de saramură peste ceapă, asigurându-vă că aceasta este complet scufundată. Folosind un bețișor sau un cuțit de unt, eliberați orice bule de aer prinse în borcan.

6. Pasul

Începe perioada de așteptare! Închideți borcanul și lăsați-l să stea pe tejghea cel puțin o oră înainte de a-l pune la frigider. Nu uitați, lăsându-l să stea mai mult timp îmbunătățește exponențial gustul!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou