PUBLICITATE

Sursa :: YelenaYemchuk from Getty Images

Chiftele în sos de roșii

Chiftelele în sos de roșii sunt unul dintre acele feluri de mâncare care vor mulțumi orice gurmand. Combinația de carne tocată moale, sos de roșii și diverse condimente face din acest fel de mâncare o adevărată delicatesă. Încercați-l și nu veți fi dezamăgiți!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Carne tocată (de vită sau de porc) Adăugat la
  • 2 ks Ceapă roșie Adăugat la
  • 4 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 500 g Roșii la conservă Adăugat la
  • 1 ro Concentrat de roșii Adăugat la
  • 1 ro Zahăr Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 1 ro Făină netedă Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
  • 1 Volum Pătrunjel Adăugat la
  • 2 Linguri Uleiuri Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Mai întâi, pregătiți amestecul de carne pentru chiftele. Se amestecă carnea tocată cu sare, piper și făină. Adăugați și ceapa tocată mărunt și cățeii de usturoi, pe care i-am pisat în prealabil.

2. Pasul

Se toarnă oul în amestec și se amestecă totul bine. Formați amestecul finit în bile pe care le doriți să fie de dimensiuni similare, astfel încât să se coacă uniform.

3. Pasul

Puneți chiftelele în uleiul încins și prăjiți-le pe ambele părți până devin aurii. Apoi scoateți-le și lăsați-le să se odihnească pe o farfurie cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime.

4. Pasul

În aceeași tigaie în care au fost prăjite biluțele, se adaugă roșiile tocate, concentratul de roșii, zahărul și sare și piper după gust. Se adaugă pătrunjelul tocat.

5. Pasul

Se lasă sosul să bolborosească la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Apoi adăugați din nou chiftelele și lăsați-le să se gătească în sos încă 15 minute.

6. Pasul

Serviți chiftelele în sos de roșii cu cartofi prăjiți sau fierți. Personal, prefer cartofii prăjiți, care absorb perfect sosul de roșii și dau întregii mâncăruri aroma potrivită.

Reels

Nou