PUBLICITATE
Ciulama cremoasă de ciuperci cu usturoi

Ciulama cremoasă de ciuperci cu usturoi

O ciulama cremoasă de ciuperci, îmbogățită cu gustul puternic al usturoiului și aromele proaspete ale verdețurilor. Un fel de mâncare ușor de preparat, perfect pentru o cină rapidă într-o seară rece de toamnă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g ciuperci champignon feliate Adăugat la
  • 2 căței usturoi zdrobiți Adăugat la
  • 2 linguri unt Adăugat la
  • 2 linguri făină Adăugat la
  • 500 ml lapte Adăugat la
  • 100 ml Smântână Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Verdeață proaspătă pentru decor Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Încălziți untul într-o tigaie adâncă și adăugați ciupercile feliate. Gătiți-le până se înmoaie și își eliberează apa.

Ciulama cremoasă de ciuperci cu usturoi - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Adăugați usturoiul zdrobit și gătiți împreună cu ciupercile timp de 1-2 minute, până când se aromează. Adăugați făina și laptele și amestecați bine, pentru a forma o pastă.

Ciulama cremoasă de ciuperci cu usturoi - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Lăsați ciulama să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, până când sosul se îngroașă și se reduce. Adăugați smântâna și amestecați bine. Condimentați cu sare și piper după gust.

Ciulama cremoasă de ciuperci cu usturoi - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

4. Pasul

Lăsați să fiarbă timp de încă 1-2 minute, apoi serviți cu verdeață proaspătă deasupra.

Ciulama cremoasă de ciuperci cu usturoi - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou