PUBLICITATE

Sursa :: MurzikNata for Getty Images

Cocktail de cafea Lumumba

Lumumba este un cocktail de cafea delicios și încălzitor, perfect pentru zilele reci sau pentru a socializa cu prietenii. Am preparat această rețetă de mai multe ori și pot confirma personal că aduce o dulceață și o căldură binevenite care se potrivesc unei seri confortabile acasă sau la ocazii festive.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 200 ml Cafea tare Adăugat la
  • 100 ml Cremă Adăugat la
  • 50 ml Sirop de ciocolată Adăugat la
  • 40 ml Rom Adăugat la
  • Chipsuri de ciocolată pentru decorare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

15 min.
1. Pasul

Pentru a prepara cafeaua Lumumba, începeți prin a prepara o cafea tare - aici se poate folosi un espresso bun sau o cafea cu filtru tare. Aroma puternică a cafelei, pe care o recomand din experiența mea personală, completează perfect siropul dulce de ciocolată și romul.

2. Pasul

Bateți frișca în timp ce cafeaua fierbe. Vă recomand să nu bateți prea tare frișca, pentru ca aceasta să rămână frumoasă și lichidă și să se amestece bine cu celelalte ingrediente.

3. Pasul

După ce cafeaua este gata, se împarte în două cești. În fiecare ceașcă se adaugă 25 ml de rom și 25 ml de sirop de ciocolată. Aveți grijă să amestecați bine siropul și romul cu cafeaua pentru a asigura o experiență armonioasă a gustului.

4. Pasul

Se toarnă cu grijă frișca bătută peste cafea. Experiența mea a arătat că funcționează cel mai bine dacă folosiți spatele unei linguri pentru a o turna cu grijă. Astfel se creează un strat frumos de cremă deasupra cafelei.

5. Pasul

La final, presărați câteva chipsuri de ciocolată deasupra stratului de cremă pentru o notă dulce suplimentară și serviți băutura Lumumba cât este încă caldă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou