PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: evstiforova

Conopidă întreagă la cuptor, prăjită la cuptor Cap de conopidă

Prăjirea conopidei îi sporește magic aroma și textura, transformând-o într-un deliciu bogat și savuros - chiar și cei cărora nu le plăcea conopida anterior ar putea fi surprinși!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 1 O căpățână întreagă de conopidă Adăugat la
  • 3 tbls de ulei de măsline Adăugat la
  • 1 linguriță de sare Adăugat la
  • 12 linguriță De piper negru Adăugat la
  • 2 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • Ierburi proaspete pentru a decora Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200°C (400°F), asigurându-vă că aveți suficient timp pentru ca acesta să ajungă la temperatura potrivită, deoarece timpul corect de gătire este vital pentru această rețetă.

2. Pasul

Îndepărtați frunzele și tăiați tulpina conopidei, dar aveți grijă să nu tăiați prea mult, astfel încât buchețelele să rămână intacte. Acest lucru asigură, de asemenea, suportul atunci când o prăjiți întreagă.

3. Pasul

Într-un bol, combinați uleiul de măsline, sarea, piperul și usturoiul tocat mărunt. Puteți adăuga alte condimente și ierburi în funcție de preferințele personale. Eu adaug uneori un vârf de cuțit de paprika afumată sau chimen pentru un plus de aromă.

4. Pasul

Se freacă amestecul pe toată conopida, asigurându-se că fiecare colțișor este acoperit. Chiar merită să vă murdăriți mâinile pentru acest pas, deoarece asigură o acoperire completă și o aromă maximă.

5. Pasul

Așezați conopida pe o foaie de copt sau într-o tigaie de fontă. Eu o prefer pe cea din urmă, deoarece asigură o retenție excelentă a căldurii. Coaceți-o în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute până la o oră, în funcție de mărimea conopidei. Puteți introduce oricând un cuțit în centru pentru a verifica dacă este suficient de fragedă. Dacă este nevoie, prăjiți pentru un timp suplimentar.

6. Pasul

Se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească câteva minute. Se ornează cu ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjel, cimbru sau rozmarin. Se taie ca pe o prăjitură și se servește ca o garnitură unică și impresionantă.

Reels

Nou