PUBLICITATE
Cotlet de porc la cuptor cu sos de miere și usturoi

Cotlet de porc la cuptor cu sos de miere și usturoi

Cotletul acesta este un preparat deosebit, care îmbină aromele puternice și dulci-amarui ale sosului de miere și usturoi cu textura fragedă și suculentă a cotletului de porc. Perfect pentru o cină specială sau o masă festivă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 cotlete de porc cu os Adăugat la
  • 2 linguri ulei de măsline Adăugat la
  • 1 lingură sare Adăugat la
  • 12 lingură piper negru proaspăt măcinat Adăugat la
  • 4 căței usturoi tocați fin Adăugat la
  • 14 cană miere Adăugat la
  • 14 cană sos de soia Adăugat la
  • 2 linguri oțet balsamic Adăugat la
  • 1 linguriță boia dulce Adăugat la
  • 14 cană apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Încălziți cuptorul la 190°C. Frecați cotletele de porc cu ulei de măsline, sare și piper negru. Puneți-le într-un vas termorezistent și introduceți-l în cuptor. Lăsați cotletele să se coacă timp de 45 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.

Cotlet de porc la cuptor cu sos de miere și usturoi - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

2. Pasul

Într-un castron, amestecați usturoiul tocat, mierea, sosul de soia, oțetul balsamic, boiaua dulce și apa. Acesta este sosul de miere și usturoi. După 45 de minute, scoateți vasul din cuptor și turnați sosul peste cotletele de porc.

Cotlet de porc la cuptor cu sos de miere și usturoi - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

3. Pasul

Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și introduceți-l înapoi în cuptor. Continuați să coaceți cotletele timp de 30 de minute suplimentare sau până când sosul s-a caramelizat și cotletele sunt bine coapte. Serviți cotletele fierbinți, stropite cu sosul caramelizat.

Cotlet de porc la cuptor cu sos de miere și usturoi - pasul de preparare 1

Sursa :: Youtube

Reels

Nou