PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: RitaE

Cremă de mere de Crăciun

Întotdeauna mi-au plăcut prăjiturile tradiționale, sfărâmicioase, pe bază de mere, dar de ani de zile am căutat o rețetă cu un twist special pentru masa de Crăciun. Această cremă de mere aduce exact acea aromă inovatoare, dar tradițională, pe care familia mea o adoră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 8 mare Mere acrișoare Adăugat la
  • 1 ceașcă unt moale Adăugat la
  • 1 ceașcă zahăr Adăugat la
  • 2 ou Adăugat la
  • 2 ceașcă făină Adăugat la
  • 12 ceașcă Pufuleți de cacao Adăugat la
  • 1 linguriță Praf de copt Adăugat la
  • 12 ceașcă lapte Adăugat la
  • 1 bord ciocolată Adăugat la
  • 1 minune Pudră de cremă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

În primul rând, spălați și decojiți merele (sfat 0: o ustensilă bună de bucătărie vă va ușura acest lucru), apoi tăiați-le în cubulețe mici și dați-le deoparte.

2. Pasul

Amestecați untul și zahărul într-un castron mare (sfat 1: untul moale se amestecă mai ușor cu zahărul).

3. Pasul

Adăugați ouăle, pe rând, apoi făina, cacaua și praful de copt și amestecați pentru a le combina.

4. Pasul

Se adaugă laptele și se amestecă până la omogenizare.

5. Pasul

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute sau până când aluatul este ferm.

6. Pasul

Între timp, preparați crema conform instrucțiunilor de pe ambalaj (sfatul 3: răciți crema până la sfârșitul coacerii, pentru a nu se topi imediat pe prăjitura fierbinte).

7. Pasul

Când aluatul s-a răcit complet, se toarnă crema deasupra și se presară ciocolată rasă (sfatul 4: folosiți întotdeauna ciocolată de bună calitate pentru decorare).

8. Pasul

Se servește cu frișcă pentru cele mai bune rezultate!

Reels

Nou