PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: EstudioWebDoce

Creveți marinate simple

Această rețetă de creveți marinați este perfectă pentru o după-amiază însorită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Creveți mari, cruzi, cu carapacea pe ei. Adăugat la
  • 3 cuișoare Usturoi, tocat mărunt. Adăugat la
  • 1 Ardei iute roșu mic, curățat de semințe și tocat fin. Adăugat la
  • 1 linguriță Sare de mare fină. Adăugat la
  • 2 tbls Ulei de măsline. Adăugat la
  • Coaja și sucul de la o lămâie mare. Adăugat la
  • 2 tbls Pătrunjel proaspăt tocat. Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Începeți prin a curăța creveții - cel mai bine este să lăsați carapacea, deoarece aceasta adaugă o aromă profundă mâncării. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți îndepărta carapacele, dar asigurați-vă că lăsați coada intactă pentru prezentare.

2. Pasul

Într-un castron mare, adăugați creveții curățați, usturoiul și ardeiul iute tocat fin, sarea de mare fină, uleiul de măsline, precum și coaja și sucul de la o lămâie mare. Este esențial să curățați lămâia de coajă înainte de a stoarce sucul - este mult mai ușor în acest fel!

3. Pasul

Amestecați bine toate ingredientele, asigurându-vă că fiecare crevete este acoperit de marinată. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute pentru a se marina - nu grăbiți acest proces, deoarece permite creveților să absoarbă toate aromele.

4. Pasul

După ce au fost marinați, creveții se pot frige la grătar, la grătar sau pur și simplu la tigaie până când devin roz și sunt bine pătrunși. De obicei, acest lucru durează 3-4 minute pe fiecare parte - dar aveți grijă să nu-i gătiți prea mult, deoarece creveții pot deveni repede gumoși.

5. Pasul

Transferați creveții pe o farfurie de servire, presărați cu pătrunjel proaspăt tocat și serviți imediat. Creveții marinați se servesc cel mai bine fără coajă la masă, pentru ca oamenii să îi descojească și să se bucure. Se asortează cu un pahar rece de vin alb și cu felii de lămâie proaspătă pentru un plus de savoare.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou